ČUDESNI EKSTRAKT

Ne biste vjerovali što Katie Holmes stavlja na lice

25.01.2013 u 09:10

Bionic
Reading

Glumica Katie Holmes koristi puževu sluz kako bi poboljšala svoj ten i presretna je rezultatima na koži koje daje taj ekstrakt. Neki dermatolozi kažu kako je pužev mukus poznat po svojim regenerativnim svojstvima te olakšava obnovu oštećenog tkiva i obnavlja vlažnost kože

34-godišnja zvijezda, koja se u srpnju prošle godine rastala od Toma Cruisea, koristi kreme koje sadrže puževu sluz, a njezini prijatelji kažu da je američka glumica impresionirana učincima ovog ekstrakta, pišeMail Online.

'Prošla je godina bila teška za Katie. Ona zna da mora puno napraviti u svojoj karijeri i pokušava sve da bi izgledala najbolje što može. Prijateljica joj je preporučila da koristiti pužev gel i ona je izuzetno sretna glatkom kožom koja je rezultat te kreme', rekla je prijateljica za časopis Look.

Iako su kreme koje sadrže puževu sluz već nekoliko godina popularne u Koreji i Africi, marke poput Misshe, Dr. Jart + i Labccontea počele su u posljednje vrijeme plasirati takve kreme u SAD-u. Prvenstveno se prodaju kao rješenje za akne, no vjeruje se da mukus puža smanjuje pigmentaciju ožiljke te bore

Kozmetički proizvodi na bazi puževe sluzi korišteni su još od vremena starih Grka, a navodno je i Hipokrat preporučivao da se slomi kućica puža kako bi se ublažila upaljena koža. Međutim kozmetički potencijal puževe sluzi nedavno je slučajno otkriven kada su uzgajivači puževa za francusko tržište u Čileu primijetili da se njihova koža brzo oporavlja bez ožiljaka. Ti su isti uzgajivači lansirali proizvod Elicine. Korejska marka Missha lansirala je kremu Super Aqua Cell Renew s ekstraktom puževe sluzi tvrdeći da taj proizvod umiruje, regenerira i zacjeljuje kožu.

Puževa sluz kompleksna je mješavina proteina, glikolnih kiselina i elastina koje je priroda razvila da bi se koža puža zaštitila od oštećenja izazvanim kamenjem, grančicama i drugim grubim površinama te od infekcija i UV zraka.

Dermatolozi kažu kako je pužev ekstrakt poznat po svojim regenerativnim svojstvima te da olakšava obnovu oštećenog tkiva i obnavlja vlažnost kože. Također je učinkovit u liječenju akni i ožiljaka. Ipak, još uvijek nema znanstvenih studija koje to potkrepljuju.