SLAVI U AUSTRALIJI

Natali Dizdar ima opak plan za Novu godinu

05.12.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Nakon rasprodanih koncerata u Šibeniku, Dubrovniku, Puli i Zadru, poznata pjevačica nastupit će u večeras, 5. prosinca u kultnom zagrebačkom klubu Saxu. Na sada već tradicionalnom koncertu, proslavit će jubilarnih deset godina karijere te izvesti novi singl

Nakon dvije godine izašao je novi singl 'Iluzionist'; zašto si čekala tako dugo?
Moj zadnji singl 'Grijeh' je dvije godine na vrhu top-ljestvica, napravio je velik uspjeh. Procijenili smo da nije bilo potrebe ići ranije. Formirali smo autorski tim koji svakako moram spomenuti. Glazbu smo napisali Vladimir Mirceta i ja, aranžmane moj gitarist Vladimir Mirčeta i ja. Izvrstan tekst pjesnik Dejan Aleksić kojeg sam slučajno upoznala u Crnoj Gori. Producentsku palicu potpisuju dečki iz Svadbasa Pavle Miholjević i Jura Ferina. Izvršna producentica projekta moja je menadžerica Gordana Bosak.
359989, 352925, 348096, 347355
Kako si se odvažila pisati pjesme za svoj treći album, ujedno i prvi singl?

Logičan slijed, zrelost... odvažila sam se ipak. Imala sam pokušaj na prvom albumu i to mi je bila jako dobra povratna informacija.

Kada izlazi studijski album s obzirom na to da je 'Pronađi put' izašao 2009. Što se može očekivati od novog albuma?
U idealnim uvjetima krajem 2015. Po pitanju očekivanja, ja bih ipak da ostane tajna i neizvjesnost. Voljela bih jako puno nastupati, dobri koncerti su vrh osjećaja. Uz koncerte super je kada ti singl živi u eteru.

Obilježila si ove godine 10 godina karijere, što bi izdvojila od 2014. godine?
Izvrsnu Nokia Lumia Tour, fantastične koncerte diljem zemlje od kojih mogu izdvojiti Pulu, Šibenik, Dubrovnik i druge.

Gdje si za Novu godinu?
Za Novu godinu se nadam da ću biti na nekoj plaži u Australiji s obzirom na to da mi avion slijeće 31. 12. predvečer ako sve bude po planu.

Četiri puta u karijeri si nastupala u Saxu. Postoji li posebna veza tebe i tog kluba?
Pa vjerojatno bismo to mogli tako nazvati s obzirom na to da već četvrti put tradicionalno nastupam u punom klubu, s odličnom ekipom i publikom. Drago mi je da ćemo se na taj način oprostiti od ove godine kojom smo obilježili i spomenutih deset godina karijere.

Jesi ikada ostvarila onu prijetnju - zamijenit ću te gorim?
To nije baš prijetnja, više konstatacija, ali nadam se da nisam.

Je li kod tebe nastupilo inspirativno razdoblje sada kada si solo?
Kod mene inspirativno razdoblje traje već dulje vrijeme, a u tom razdoblju je između ostalih nastala i glazba za novi singl 'Iluzionist'.