BOJA LJETA

Našminkajte se u narančastim tonovima

06.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Naelektrizirana svježina narančastog make-upa rasvjetljuje lice, pristaje i brinetama i plavušama, naglašava brončanu put…

Ne morate biti upućeni u zakučaste tajne simbolike boja kako biste znali da narančasta već na prvu osvaja svježinom. Kako u indijskoj tradiciji simbolizira produhovljenosti, ne čudi da je dominirala pop-kulturom 70-ih, koja je svoju inspiraciju crpila iz učenja Zapadu dotad nepoznatih svamija.

Vratimo li se u profane vode make-upa, otkrit ćemo da je narančasta ove sezone proširila polje djelovanja pa se, osim na noktima i usnama, udobno smjestila i na kapke ljetnih ljepotica i brončanih boginja. Iako živimo u dobu u kojem nema previše pravila jer 'sve prolazi', jedino make-up upozorenje vezano uz narančastu ove bi sezone glasilo: izbjegavajte razmetljive šljokice i metalik-efekte.

Nosite li je na noktima, odaberite matirani narančasti lak (recimo, Diorovu it-nijansu sezone Aloha ili Maybellineovu Urban Orange iz kolekcije Mini Colorama) pa ga premažite nadlakom kako biste mu produžili vijek trajanja.

Nosite li je na usnama, otkriti ćete da vam uz dobar narančasti ruž (recimo, L'Oréalov Color Riche ili YSL-ov Rouge pur Couture) ili sjajilo (poput Givenchyjeva Gelée d'Interdit Gloss) ovog ljeta neće ni trebati drugo 'oružje' ljepote. Bili izrazito blijedi ili preplanuli, ruž u tako reskoj nijansi dovoljno je jak da 'rasvijetli' sve na licu.

Nosite li je na kapcima, osim klasičnih sjenila (poput Catriceova Absolute Eye Color), eksperimentirajte elegantno izvučenim crtama uz pomoć tuševa ili nešto debljim koje ćete postići kremastim olovkama narančaste boje.

Kako su ove sezone dominantni koloristički blokovi u kojima se sudaraju i sparuju upečatljive boje poput zelene, ljubičaste, crvene, narančaste…, poigrajte se raznobojnim kombinacijama. Otkrit ćete, narančasta je sjajna u paru s ružičastom i bojom fuksije.