ZA SVE JE KRIV TUMOR

Nakon tri godine štucavice izliječen operacijom

12.01.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Britanski glazbenik je prvi put štucnuo u rujnu 2006. godine i odonda nije prestao. Nakon tri godine svakodnevnog štucanja pomogla mu je u rujnu 2009. tek operacija na mozgu

Chris Sands (26) tri godine nije mogao normalno voziti auto, spavati, pa čak ni jesti. Nakon što je ujesen 2006. počeo štucati, uz kratke periode prestanka tokom sljedeće godine, štucao je gotovo svake dvije sekunde 24 sata dnevno.

Nijedan medicinski niti narodni lijek nije pomogao, a učinkovitom se nisu pokazale ni joga ni hipnoterapija. Na koncu je dobivši informaciju preko interneta posjetio japanskog liječnika u Tokiju, stručnjaka za štucavicu, koji mu je otkrio tumor na moždanom stablu.

Operacija je uspjela zaustaviti štucavicu, ali je uzrokovala gluhoću na lijevo uho i motoričke teškoće. Odlučan da se ponovno posveti sviranju, otišao je na još jednu operaciju u Sheffieldu.

Neoborivi svjetski rekord u štucanju drži američki poljoprivrednik Charles Osborne koji je štucati počeo kao beba 1922. godine, a prestao je bez nekog osobitog razloga 68 godina kasnije. Dotad se dvaput oženio i imao osmero djece.