NE IZAZIVAJU IRITACIJE

Nakon što ih je isfurala Jennifer Aniston, svilene maske za lice postale su apsolutni hit među trendsetericama

02.11.2020 u 10:40

Bionic
Reading

Odabir zaštitne maske za lice postao je gotovo jednako važan kao i odabir odgovarajućih čizmi ili torbe. Važno je da se maska izgledom uklapa u outfit, ali i od kojeg materijala je izrađena, a Jennifer Aniston svoje je lice razmazila maskom od najluksuznije tkanine, koju smo pronašli za 110 kuna

Posljednjih mjeseci na ulicama gradova diljem svijeta 'must have' modni dodatak postale su zaštitne maske za lice. Iako su mnogi u početku na njih gledali samo kao na zaštitu od novog virusa, ubrzo je sve više trendseterica shvatilo kako maske itekako mogu biti oku ugodne.

Svjedočili smo masovnom usklađivanju boja i uzoraka na odjeći s maskama, pazeći pritom da maske stilski pristaju uz stajling u datom trenutku. Osim vizualno efektnog izgleda, prilikom odabira zaštitne maske postalo je sve važniji materijal.

Mnogima je važno koji materijal stavljaju na lice, a pogotovo onima koji maske moraju nositi cijelo radno vrijeme ili provode puno vremena među ljudima. Gruba i sintetička tkanina ima tendenciju iziritirati kožu lica, prvenstveno zbog trenja koje je javlja tijekom nošenja lica. Maska se na licu pomiče i samim time trlja o kožu, a u kombinaciji sa znojem i prljavštinom može izazvati iritacije na kože.

Stoga je prvenstveno važno odabrati masku izrađenu od prirodnog materijala koji će biti nježan prema koži, a nježniji materijal od svile ne postoji. Nakon što je Jennifer Aniston objavila fotografiju na kojoj pozira sa svilenom maskom za lice, potražnja za ovim maskama je skočila preko noći.

Masku izrađenu od stopostotne svile pronašli smo na Amazonu, a potražnja za ovim novim hit dodatkom u vrijeme pandemije raste iz dana u dan. Ova zaštitna maska je dvostrana pa je možete nositi na obje strane, samo je nemojte zaboraviti oprati prije.

Dostupna je u čak 12 boja, a jedina boljka joj je cijena. Možda će se nekome 110 kuna učiniti preskupim za zaštitnu masku, no imajte na umu da je riječ o perivoj maski koju možete koristiti unedogled (ili dok se ne raspadne). Dizajnirana je tako da u potpunosti prekriva usta i nos, a podesive vezice osigurat će vam da bez problema podesite masku na način da savršeno prijanja uz lice.