NEZABORAVNO

Najvažniji trenuci svake veze

12.12.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Prvi poljubac, prva svađa, prvo zajedničko buđenje, prvo 'volim te', sve su to trenuci koji definiraju vezu i zauvijek ostaju u sjećanju. Oni se pamte, izgrađuju i utječu na daljnji razvoj svake veze

Evo nekoliko ključnih trenutaka koje uglavnom pamtimo i kojih se rado prisjećamo:

Prvi razgovor
Ako je vaš prvi razgovor trajao satima, a vama se činilo kao da su prošle minute, zaista ste bili opčinjeni jedno drugim. Vrijeme s dragom osobom kao da je stalo i niste ni primijetili da uskoro sviće, a vi još uvijek istim žarom pričate i nalazite teme za razgovor. Svakako jedan od trenutaka za pamćenje, kada još uvijek upoznajte jedno drugo i magnetski se privlačite. 

Zajedničko putovanje dat će najbolji odgovor na to kako funkionirate
Prvi poljubac
Nema osjećaja koji se može usporediti s prvim poljupcem, bilo da je prvi u životu ili prvi s novim partnerom. Prvi fizički kontakt, tako intiman i drag. Teško da ćete ga zaboraviti.

Trenutak kada vas prvi put predstavi kao svoju djevojku
Možda ste se skrivali, možda još niste formalno prohodali, a možda ste i jedno vrijeme bili ljubavnici pa vas nije mogao predstavljati kao partnericu. U svakom slučaju, trenutak kada vas predstavi kao svoju djevojku čaroban je, tako siguran, udoban i pripadajući.

Prvo zajedničko jutro
Prvo zajedničko buđenje i doručak u njegovu ili vašem stanu. Sneni, u pidžamama, nakon noći strasti i intimnosti probudili ste se zajedno i započinjete novi dan. Definitivno nova stepenica i u vezi.

Prvo 'volim te'
Izgovoriti svoje prvo 'volim te' podvlači trnce i ujedno ispunjava više nego prvi poljubac. Ove dvije slatke riječi nije lako izgovoriti, no rijetko tko se nije naježio kada je to prvi put izgovorio svojoj dragoj/om. Trenutak za pamćenje, svakako.

Prva svađa
Da, i do toga mora jednom doći. Budimo iskreni - prva svađa je skroz OK. Izbacite sve iz sebe, isfiltrirate vezu, riješite se nakupljenog gnjeva i kao novi idite dalje. Dobro i za zapamtiti.

Prvo putovanje
Ima li boljeg načina da vidite kako ćete se zajedno putovati kroz život od zajedničkog putovanja. Prvo putovanje se pamti te izvrsno pokazuje kako funkcionirate kada niste na svom terenu i kada ste bez obveza. Trenutak koji će u svakom slučaju ostati u sjećanju.

                                                                              Prvi odlazak u šoping

Borba za kontrolu traje koliko i borba za vezu

Bilo da ste išli u nabavku namirnica za jelo ili u kupnju nove veste, vaša veza prvim zajedničkim šopingom prešla je u nove sfere. Muškarcima taj trenutak i nije osobito drag jer ih se većina užasava hodanja po trgovačkim centrima, a žene cvjetaju kada u pratnji dragoga idu po novi kaputić.

Prvo preuzimanje kontrole
OK, do sada je sve išlo dobro, no vrijeme je da netko pokaže zube. Bilo da ste se borili za kontrolu oko daljinskog upravljača ili CD-a koji ćete slušati na putu do posla, ovaj trenutak pokazat će vam tko je popustljiviji i tko ima blažu narav. No to ne mora značiti ništa. Borba za kontrolu traje koliko i traje veza i nikad se ne zna tko će pobijediti. Ipak, što se daljinskog tiče, možda ipak vode muškarci.

Prvi odlazak liječniku
Vjerojatno se mnogi sjećaju ovog trenutka. Bili ste bolesni i jadni, a partner vas je čekao kod doktora i odvezao kući na topli čaj. Trenutak koji se pamti i koji pokazuje da ste daleko dogurali od prvog poljupca.

Prvo zajedničko planiranje budućnosti
Već ste toliko upoznali jedno drugo i shvatili ste da želite još dugo, dugo biti zajedno. Prvo zajedničko planiranje budućnosti lijep je trenutak koji ulijeva sigurnost, ali i malo straha, zbog emocionalnog predavanja samo jednoj osobi. U svakom slučaju, trenutak za pamćenje.