vrući hit

Najtraženije tenisice više nisu jeftine 'sambice' već baš ove: Svi su se pomamili za modelom u srebrnoj boji

04.03.2024 u 12:57

Bionic
Reading

Dugo vremena adidasove sambice slovile su za jedan od najsvestranijih modela tenisica na tržištu, obožavane podjednako od ljubiteljica ležrnog stila, ali i vodećih trednseterica današnjice. Međutim, prema podacima modne tražilice The Lsyt sambice su s trona skinuo adidasove tenisice Country OG u srebrnoj boji koje su postale najpoželjniji dizajn

Ni Samba, ni Gazelle, ni New Balance 530, ni 327. Ne radi se čak ni o Asics tenisicama, onima za koje su mnogi predviđali da će biti veliki trend 2024. Najtraženije tenisice su adidas Country OG, dizajn koji zauzima četvrto mjesto najtraženijih odjevnih predmeta u četvrtom kvartalu 2023. prema tražilici The Lyst specijaliziranoj za modu i trendove.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

U izvješću u kojem je su objedinjeni svi modni komadu koji su ostvarili uspjeh krajem prošle godine, vidljivi su tako zanimljivi podaci da su najrelevantniji brendovi bili Prada i Miu Miu. A među beskonačnim brojem tenisica koje su trendseterice prošetale ulicama svjetskih gradova postoji jedan model koji je uspio ući na ljestvicu 10 najtraženijih modnih artikala. I to ne bilo koji model, već upravo adidas Country OG.

adidas Country OG tenisice

Adidas Country OG tenisice svjetlo dana ugledale su 1973. godine kao model tenisica za trčanje dizajnirane za sportaše koji sudjeluju u natjecanjima u krosu i utrkama na duge staze. Dizajn koji je bio dio proizvodne linije njemačke tvrtke fokusiran je na ponudu obuće visokih performansi za sportaše.

Međutim, prolaskom godina i smjenom trendova, ove su tenisice doživjele varijacije i mnogima postale izbor za svakodnevno nošenje. A čini se da će ove godine Country OG tenisice biti aposlutna zvijezda, ako se pita trendseterice koje o modi znaju najviše.

  • +2
adidas Country OG tenisice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ovaj retro nadahnuti dizajn ima prozračni mrežasti gornji dio s kožnim presvlakama za potporu i izdržljivost. Njegova bezvremenska estetika priskrbila mu je zapaženo mjesto među klasičnim tenisicama koje stvaraju povijest i koje će, bez obzira na doba, uvijek biti vrlo basic model.

Klasičan adidas Country OG model je bijele boje sa zelenim detaljima, no trenutno se može pronaći u različitim kombinacijama boja. A povećana poželjnost i potraga za ovim retro modelom doveli su zbog lansiranja Country OG u srebrnoj boji. Dizajn je u kratkom roku stekao popularnost te je rasprodan na službenoj web stranici tvrtke. A ove tenisice, iako za sada, nisu bile previše viđene na tjednima mode, čini se predstavljaju još jedan trijumf njemačkog brenda.