SVI IH ŽELE

Najpoželjnije frizure ove sezone skidaju godine, a lako se održavaju

28.01.2018 u 10:16

Bionic
Reading

Prošla je godina definitivno bila u znaku ultrapopularnog boba, no sudeći po svemu, dominacija ove popularne i nezahtjevne frizure mogla bi se produžiti i na ovu godinu, predviđaju stilisti kose

Bob i sve njegove varijante poput long boba i wavy boba prošle godine bile su najtraženije u frizerskim salonima, a čini se da će se mnoge zaljubljenice u modu i ove godine držati ovog nepogrešivog klasika.

Djevojke i žene nekad ulazak u novu godinu žele obilježiti i promjenom frizure pa ukoliko tragate za osvježenjem imidža, možda se odlučite za stilski zaokret nekom od najpoželjnijih ovogodišnjih frizura.

I da, sve ljubiteljice slojevito ošišanih frizura rastužit će vijest kako će se ove godine najviše tražiti tzv. ravni rezovi, frizure bez puno slojeva i istanjenih vrhova.

Frizeri ističu kako, ako je kosa ravno ošišana, može dati dojam punoće i zdravog sjaja, a u najvećem broju slučajeva smanjit će se pucanje vrhova.

Povratak stilova 80-ih

Ono što smo već doživjeli u modi sad se seli i u frizerske salone. OK, ne morate paničariti, to ne znači kako će se nositi bujne i kovrčave fudbalerke ili natapirane šiške kakve su dominirale u 80-ima. Larry King, stilist kose slavnih, objašnjava kako će se nositi kraći bob kakav je nedavno isfurala engleska pop zvijezda Pixie Lott. 'Neka vas inspirira neprolazna klasičarka Jackie Kennedy, ženstvena frizura Michelle Pfeiffer u 'Licu s ožiljkom' ili razbarušeni stil s dužim šiškama glumice Winone Ryder u hit seriji 'Stranger Things'. To će biti najpoželjniji stilovi frizura ove sezone. Bitno je da je kosa ravno ošišana kako bi izgledala zdravije i stilizirana s malo sredstava za njegu da ne bi bila preteška i izgledala strogo - bitno je postići prozračnost frizure', kaže King.

  • +12
Frizure koje će vas pomladiti u trenu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Šiške se vraćaju u velikom stilu

U 2018. na frizersku scenu vraćaju se šiške! One su izvrstan način za osvježenje frizure ako ne želite drastične promjene u duljini kose.

Neke su slavne glumice već podlegle ovom trendu pa imaju kratke asimetrične šiške poput zvijezde 'Harryja Pottera' Emme Watson i slatkice Emme Roberts. Pinterest, koji je najbolji pokazatelj trendova, pokazuje kako je u porastu pretraživanje tog termina.

Ako se ne usudite imati one kraće, frizuru možete uspješno osvježiti duljim šiškama koje možete skloniti sa strane ili po sredini. Sjajna je stvar da, kad vam dosade, uz pomoć špangice ili obruča za kosu lako ih možete učiniti nevidljivima i skloniti ih s lica. Ako niste sigurni kakve bi vam šiške najbolje pristajale, posavjetujte se s vašim frizerom.

  • +5
Frizure za kosu srednje duljine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kraći bob

Praktične i jednostavne varijante boba veliki su hit već neko vrijeme, a mnoge slavne ljepotice bez straha su skratile svoje duge uvojke, poput Emme Stone, Emilije Clarke, Lily Collins, Selene Gomez, Nine Dobrev, Diane Kruger, Pippe Middleton-Matthews, Kerry Washington… Mladenački bob lako se uklapa u svaki stil i uvijek izgleda chic, a prednost mu je i to da nije težak za stiliziranje.

Za razliku od prošle godine, kad su svi željeli nositi dulji bob, ove će se sezone najviše tražiti kraća varijanta ove popularne frizure - duljine do polovice vrata, no to ne znači da će vas modna policija privesti ako se odlučite i za lob. Mnoge se cure pribojavaju ovakvih stilova jer se boje da neće moći održavati frizuru, ali stilisti savjetuju kako ovakva kosa, ako je dobro ošišana, može izgledati odlično uz minimum truda oko održavanja.