IDEALNO ZA RUČAK

Najbolji umak od rajčice koji ćete probati

15.03.2016 u 07:59

Bionic
Reading

Jednostavna, a ukusna jela najdraža su nam u radnim danima jer tada malo tko ima vremena za eksperimentiranje u kuhinji. Umak od rajčice obogaćen prženom pancetom sigurno će svidjeti svim članovima obitelji, od onih najmlađih do najzahtjevnijih

Sastojci za ovaj ukusan i brzo gotov umak nisu komplicirani i ako vam slučajno što nedostaje, lako ćete nabaviti u bilo kojoj trgovini na putu do kuće.

Sastojci:

žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
oko 60 g pancete narezane na kockice
2 češnja češnjaka, tanko narezanih
žličica crvene paprike
400 g pelata ili soka rajčice
1/2 žličice sušenog origana ili ružmarina
paket tjestenine, npr. penne
sol
prstohvat šećera
balzamični ocat, po želji
parmezan, po želji za ukras
crni papar

Priprema:

Kratko pržite pancetu na maslinovu ulju dok ne dobije boju i otpusti masnoću pa dodajte crvenu papriku i češnjak. Miješajte i pirjajte još dvije minute.

Zatim dodajte rajčicu i origano pa kuhajte do pola sata, povremeno miješajući. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Pred kraj kuhanja tjestenine procijedite i umiješajte u umak pa posolite, poparite i po želji dodajte ocat. Ako je umak previše gust, dodajte vode od kuhanja tjestenine.