OD PANKO MRVICA DO SEZAMA

Najbolji načini pohanja za hrskavo i sočno meso

  • Autor: M.C.
  • Zadnja izmjena 24.02.2016 08:38
  • Objavljeno 24.02.2016 u 08:38
pohana piletina

pohana piletina

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Da bismo dobili hrskavo i sočno pohano meso, ne moramo ga nužno raditi na klasičan način uz jaje, brašno i mrvice, a i neke nove namirnice osvježit će starinske recepte

Piletina je mnogima najukusnije pohano meso, a ako ćete ga raditi na klasičan način, dobro je znati nekoliko trikova. Prije svega, važno je da bude na sobnoj temperaturi i da ga nasolite makar dva sata prije pripreme. Stavite li hladno meso u vruće ulje, temperatura ulja će pasti i piletina se neće jednakomjerno ispržiti, a zbog toga neće imati ni hrskavu koricu zbog koje toliko volimo takozvane 'pohance'. Prije pohanja neka na sobnoj temperaturi bude barem pola sata. Kupujete li krušne mrvice, pročitajte sastav jer ponekad imaju nepotrebne dodatke. Ako možete, najbolje je da ih pripremite kod kuće od starog kruha koji ste osušili i samljeli.

Sezam, kvinoja, parmezan, panko mrvice…

Ako vam je već dosadilo klasično pohanje, probajte meso spremati u sezamu jer ćete dobiti hrskavu koricu, ali i drugačiji okus. Sezam je zapravo zamjena za krušne mrvice i stavlja se nakon što ste meso uvaljali u brašno i jaja.

Dok jedni vole sezam, drugi su apsolutno sigurni da će najhrskavija korica biti ako se meso poha u cornflakesu. Priprema je ista klasičnom pohanju, ali na kraju se meso oblaže usitnjenim cornflakesom.

Nadalje, korištenjem kvinoje umjesto krušnih mrvica za pohanje mesa, također ćete dobiti hrskavo pohano meso, ali u jednoj zdravoj varijanti. Kuhana kvinoja sjajna je za pohanje jer prilikom pečenja postaje jako hrskava. Pileća prsa uvaljajte u jaja, zatim u kuhanu kvinoju, dodajte sol i papar, a zatim 20 do 25 minuta pecite u pećnici na 220 stupnjeva.

U bilo koju smjesu možete dodati omiljene začine i pripremiti svoje idealne komade pohanog mesa. Također, krušnim mrvicama možete dodati naribanog parmezana, a osim što će biti hrskavo, meso će biti jako ukusno.

Panko mrvice više nisu novost na našem tržištu, a mnogima su postale jedini način pohanja mesa. To su japanske krušne mrvice od kruha bez kore, manje upijaju masnoću nego obične krušne mrvice i dulje ostaju hrskave. Za sada ih imaju specijalizirani dućani, ali i bolje opremljeni veći trgovački centri pa ih nećete teško pronaći.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!