BEAUTY SAVJETI

Na vašem su tijelu ostale mrlje samotamnjenja? Evo kako ćete ih se riješiti

09.02.2020 u 18:22

Bionic
Reading

Spray tanning brz je i siguran način da u nekoliko minuta dođete do preplanulog tena i ne brinete o štetnom utjecaju UV zraka, no što kada boja krene blijedjeti pa po tijelu krenu neželjene mrlje. Stručnjaci savjetuju ovaj mali trik

Odlučili ste se tijekom zime i sivila svome tijelu dati malo preplanulosti te otišli na tretman samotamnjenja špricanjem ili pak posjetili solarij nekoliko puta. No, boja se krenula ispirati i na određenim dijelovima lica i tijela ostale su mrlje. Pitate se što sada učiniti?

Stručnjaci savjetuju da je ključan korak prije samog odlaska na tretman. Važno je kožu pripremiti za tamnjenje i hidratizirati ju i njegovati. Na suhu i perutavu kožu teže će se primiti boja.

Prije samog špricanja tijelo valja temeljito oprati i ako je moguće napraviti lagani piling. Time ćete pospješiti apsorpciju losiona u kožu.

Kako točno uravnotežiti ten nakon tamnjenja i tijekom skidanja boje?

Boja koju ste nanijeli špricanjem na koži se zadržava šest do deset dana, a onda polako kreće blijediti ali ne na svim mjestima jednako. Dijelovi tijela koji se više znoje prvi će posvijetliti.

Kako bi izbjegli neugodne mrlje po licu ili ostatku vidljivih dijelova tijela stručnjaci savjetuju korištenje soka limete koji sadrži prirodne kiseline koje će nagristi boju no on se treba nanositi u kombinaciji s uljem lavande, badema ili ruže koji će koži dati sjaj i osigurati joj njegu.

Korištenje samo soka limete moglo bi nagristi i isušiti kožu. Također, treba izbjegavati agresivne pilinge ili grubo četkati kožu spužvama ili četkama svaki dan jer će također samo napraviti više štete nego koristi.

Blagi piling kože dobrodošao je jedan ili da puta na tjedan maksimalno.