FRIZURE TAMO DOLJE

Na koje sve načine žene ukrašavaju intimnu zonu?

24.10.2012 u 10:48

Bionic
Reading

Kada se radi o uređivanju ženskog intimnog područja, obična britvica već je odavno postala prejednostavna. Danas žene posežu za mnogo kompliciranijim metodama uljepšavanja, no jesu li metode poput vajazzlinga, bojenja i brazilske depilacije doista bezopasne?

Vajazzling
Vajazzling je novi modni trend u ukrašavanju ženskih intimnih dijelova tijela. Naime, nakon depilacije, intimno područje, prema željama vlasnice, ukrašava se dijamantima i kristalima koji se lijepe na kožu. Trend je pokrenula glumica Jennifer Love Hewitt, izjavivši u jednoj TV emisiji da i ona 'nosi' dijamante, piše Health.com

No, koliko je taj trend bezopasan ili, bolje rečeno, bezbolan? Nitko ne zna kako će tek depilirana koža, koja je ujedno i nadražena, reagirati na ljepilo kojime se na kožu dijamanti i kristali lijepe na kožu. Osim toga, kristalići i dijamanti vas mogu poprilično nažuljati ili pak ozlijediti za vrijeme seksa. 'Pametnije je novac potrošiti na seksi donje rublje ili pak dobar par cipela umjesto na vajazzling jer će sigurno potrajati dulje', savjetuje doktorica Jennifer Gunter iz San Francisca.

Bojenje
Bojenje stidnih dlaka u posljednje vrijeme sve je popularnije, a dok se neki na ovaj radikalni potez odlučuju radi prikrivanja sijedih stidnih dlaka, drugi žele samo iznenaditi partnera 'novom frizurom'.

Koliko je ovaj trend bezopasan? Koža vašeg intimnog područja puno lakše se iziritira od vlasišta, a činjenica je da je većina boja namijenjena bojenju kose. Prilikom bojenja treba biti izuzetno pažljiv jer, ako vam boja dođe u područje vagine, moglo bi gadno peći. 'Znači li to da ne biste trebali bojiti stidne dlake? To je osobni izbor, ali svakako bih preporučila da boju prvo isprobate na nekom drugom dijelu tijela, na primjer na području pazuha koje je također prilično osjetljivo područje', savjetuje Libby Edwards, dermatologinja iz Sjeverne Karoline.

Izbjeljivanje

Izbjeljivanje intimnog područja možda se mnogima čini kao jednostavno i lako rješenje, no to je daleko od toga. Naime, bio namijenjen za vaše rublje ili intimno područje, izbjeljivač može uzrokovati iritaciju, stvaranje mjehura, pa čak i kemijskih opeklina. 'Većina žena se izvuče bez posljedica, no uzimajući u obzir rizik i dio tijela o kojemu se radi, smatram da je izbjeljivanje intimnog područja prilično opasna ideja', kaže doktorica Edwards.

Brazilska depilacija
Brazilska depilacija je depilacija bikini zone, odnosno cijele vulve, posebnim gustim voskom.

Koliko je ovaj trend opasan? Brazilska depilacija ponekad je bolna, ali i dugotrajnija. Intenzitet boli ovisi o nekoliko faktora, prije svega o osobnoj toleranciji na bol, jačini folikula stidnih dlaka, njihovoj dužini i vještini stručnjaka koji obavlja brazilsku depilaciju. Osim toga, brazilska depilacija lako može dovesti do pojave crvenila, osipa, infekcija te urastanja dlačica. 'Nehigijenski saloni mogu povećati potencijal problema', kaže Reny Ryan, autor knjige 'Confessions of a Brazilian Bikini Waxer' te dodaje kako je vrlo važno prilikom uočavanja bilo kakvih problema ili promjena kontaktirati liječnika.

Piercing
Poneke pripadnice ljepšega spola odlučuju se na uljepšavanje svog intimnog područja stavljanjem piercinga koji se obično nalazi na klitorisu, a može biti i na unutarnjim i vanjskim usnama te na međici.

Koliko je ovaj trend opasan? Bušenje rupice na bilo kojem dijelu tijela dovodi do određenog stupnja rizika od infekcije. Ukoliko se stvarno odlučite slijediti ovaj trend, pažljivo promatrajte bilo kakve promjene u vidu crvenila i crvenila.

Genitalna estetska kirurgija
Kirurške promjene ženskih genitalija još su jedan trend na ovom području, a uključuju skraćivanje i oblikovanje usana, klitorisa te zatezanje vagine.

Koliko je ovaj trend opasan? Sve operacije imaju svoje rizike, a genitalna estetska kirurgija ima značajne rizike: ožiljci na tkivu, trajni ožiljci, oštećenja živaca samo su neki od mnogih. 'Za žene čije su usne tako proširene da ne mogu činiti osnovne aktivnosti poput vožnje bicikla i seksa bez boli labioplastika može biti korisno rješenje. No onima koje bi se na operaciju odlučile samo zbog izgleda, predlažem da razmisle još jednom', savjetuje doktorica Lissa Rankin.