ŠIŠANJE PO MODNOM DIKATU

Na cijeni su nepravilne frizure

22.10.2009 u 08:56

Bionic
Reading

Prirodan izgled kose zapovijed je broj jedan kad su u pitanju frizure za ovu sezonu. Dugokose će to postići prirodnim padanjem kose i razdjeljkom po sredini, a one koje vole kratku kosu neobično će se ošišati. Boje moraju biti što prirodnije

Duga kosa

Kad je u pitanju duga kosa, prirodno je svetinja. Držite se spuštene kose koja slobodno pada, držite se i što prirodnijih boja, od zlatne do crne. Tamnosmeđa uz odsjaj bit će nekako najviđenija, ali za one koji baš žele nešto jače, neka to bude crvena nijansa.

Duga kosa bi trebala prirodno zaokružiti vaše lice, što znači da ćete je šišati ravno, no dopušteno je i stepenasto na vrhovima. Šiške, kad je riječ o dugoj kosi, neće biti neka fora.

Dakle, bez obzira na to imate li dugu ravnu, blago valovitu ili pak kovrčavu kosu, dopustite joj prirodan izgled, poigrajte se tek malo s oblikom frizure koja najbolje odgovara vašem licu. To ćete učiniti razdjeljkom, koji je opet u modi, najčešće po sredini. Ako želite, možete pribjeći blagom volumenu, no od sredine kose prema kraju. Pripazite, dakle, da vam je čelo što više otkriveno, a kosa pada glatko na dijelu uz glavu.

Zaboravite bilo kakve teške gelove i naglašene pramenove, dopuštena je samo prirodna padajuća lepršavost!

Kratka kosa

Frizurice koje su ove godine proslavile Katie Holmes, Victoria Beckham, Kelly Osbourne, Rihanna, Michelle Obama, Halle Berry, kao i naša Antonija Stupar, i dalje će biti nosive. Kod kratke kose ne vrijedi pravilo o zabrani šiški kao što je to slučaj kod duge kose, zato čelo smije biti prekriveno.

Najčešće su tzv. pixie frizure, kod kojih je pravilo da šiške dijagonalno padaju s jedne strane na drugu. Ta dijagonala šiški je i najdulja, nekako do razine uha, dok je kosa sa strane i otraga iznimno skraćena. Pixie frizurici nitko neće zamjeriti ako je razbarušena.

Prihvatljivo je također da vlasnice kratkih frizura sprijeda podignu kosu tako da otkriva čelo te je voluminozno začešljana unatrag.

Upamtite, svaka nepravilna frizura je hit.

Emo frizure, koje su u pravilu stepenaste sa šiškama koje idu od polovice glave, nude bezbroj mogućnosti, a predstavljaju ono što će pratiti odjevnu modu 80-ih, a i detalj je natapirana kosa. Takvu je frizuru nedavno promovirala Kristen Stewart na Teen Choice Awards.

Svezana kosa

Trendovi koje nalažu vrhunski frizeri/stilisti govore u prilog posjetima frizerskim salonima, osim ako niste neobično spretni i maštoviti kada je u pitanju vezanje kose jer će na cijeni biti kreativne frizure, ali ipak nekako 'ukroćene'.

U svakom slučaju, najjednostavniji i najbrži način je kosu glatko zalizati uz glavu i svezati u rep na potiljku. Ništa novo, ali ove jeseni ipak moderno. Ako baš želite volumen, kosu obvezno podignite od čela prema tjemenu gdje ćete je, barem za posebne prilike, spajati u najneobičnije oblike. Na modnim pistama viđene su frizure s kosom podignutom na vrhu glave i oblikovanoj u prave skulpture. Sve je to već viđeno na modnoj ikoni novog doba, Lady GaGi.

Od poželjne ukroćene kose na cijeni će biti i riblja kost, uredne pletenice sa svih strana, kao i pundže te razna poigravanja pravilnim presijecanjem duge kose ukrasnim gumicama.