AH, TA PRIRODA...

Muškarcima su privlačnije ovakve žene...

23.11.2014 u 08:42

Bionic
Reading

Kada je riječ o privlačnosti, primitivni instinkti još uvijek vode glavnu riječ pa se muškarci zapravo vole natjecati s drugim muškarcima za naklonost žene

Žene koje imaju više muških prijatelja i kolega te koje muškarci smataraju privlačnima, uživaju u boljim seksualnim životima od žena koje to nemaju, pokazuje najnovije istraživanje u kojemu je sudjelovalo 400 ispitanika. A zašto je to tako? Odgovor se krije u samo jednoj riječi – suparništvo.

'Istraživanje pokazuje da muškarce više uzbuđuju njihove partnerice kada osjećaju da imaju suparnike i da bi ih partnerica mogla prevariti ako to poželi. To ne znači da muškarce privlači ideja varanja. Više je to ono iskonsko u nama da se želimo boriti za svoje partnerice u natjecanju s drugima kako bismo si osigurali potomstvo s najpoželjnijom ženom', objasnio je voditelj istraživanja Michael Pham sa sveučilišta Oakland.

Naravno, ovakvo muško ponašanje odvija se na podsvjesnoj razini i na neki način upisano je u genetski kod još od prvih ljudi na zemlji. Civilizacija je kroz stoljeća napredovala, ali neke stvari prema kojima još uvijek djelujemo potječu od iskonskih nagona.

'Usto, muškarcima imponira kada je njihova partnerica privlačna i drugim muškarcima i kada se žele družiti s njom. To im znači da su odlično odabrali, ali je i potvrda njihove vrijednosti, jer su te žene odabrale upravo njih', napominje Pham. Očito je da, kada je o romantičnim vezama riječ, priroda i pomalo primitivni instinkti još uvijek vode glavnu riječ.