FORE S NETA

Mućak stoljeća

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.03.2010 07:12
  • Objavljeno 15.03.2010 u 07:12
olovka ruka pisanje prijepis pisati

olovka ruka pisanje prijepis pisati

Izvor: sxc.hu / Autor: sxc.hu

Mladi redovnik je stigao u samostan. Zadatak mu je da pomagati ostalim redovnicima u kopiranju - prepisujući stare propovjedi i zakone

Primijetio je da uvijek svi redovnici prepisuju iz kopija, a ne iz originalnih svitaka. I tako novi redovnik ode do glavešine samostana da ga pita zašto se ne prijepisu je iz originalnih svitaka, ukazujući na to da je netko mogao samo malo pogriješiti ili nešto propustiti u kopijama, pa čak i u onoj prvoj napravljenoj, to ne bi bilo nikada ispravljeno! Ustvari, ta bi greška bila uvijek prepisivana u svim daljnjim kopijama.

Glavešina samostana reče: 'Stoljećima smo prepisivali s kopija, ali si to dobro primijetio.'

Otišao je u mračne podrume samostana gdje su bili originalni rukopisi arhivirani i čuvani u zaključanom sefu, a izgledali su kao da nisu otvarani stotinama godina. Sati su prolazili, a nitko nije vidio starog glavešinu samostana.

Mladi se redovnik zamislio i otišao potražiti starog glavešinu dolje u mračne ćelije samostana. Vidio ga je kako udara glavom o zid i kuka: 'Promaklo nam je R! Promaklo nam je R! Promaklo nam je R!'
Prednji dio glave mu je bio krvav, krv se niz lice slijevala, a on je nekontrolirano plakao.

Mladi redovnik je pitao starog glavešinu: 'Što je tako loše, Oče?'

Škripavim, prepuklim glasom mu odgovori stari glavešina: 'Riječ je bila:

CELEB(R)ATE !!!
(celebrate - slavlje, a ne celibate (celibat - bezženstvo))


Internetom ili e-mailovima svakodnevno kruže razni biseri, šale, mudre misli ili zanimljivosti skinute s neta, s blogova i portala, ili iz nečije glave direktno. U rubrici Fore s neta možete vidjeti neke od njih, a možda ste ih već negdje i pročitali. Imate li i vi neku dobru foru, pošaljite je na teen@t-com.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi