ZA BESPRIJEKORAN IZGLED

Možete li ne isprobati ovo savršenstvo?

20.05.2013 u 08:00

  • +6

Čudesne BB kreme

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Bionic
Reading

Vjerojatno svi već znaju za multifunkcionalne BB kreme, koje su prvotno bile namijenjene pacijentima nakon operacije kože, a danas imaju novu namjenu

Lagano toniraju, prekrivaju osjetljive ožiljke, štite i regeneriraju te kožu čine sjajnijom. Ove kreme su odlična baza za make up, sadrže zaštitni faktor, hidratantne su i imaju anti age svojstva, a osim toga ujednačavaju ten i izbjeljuju pigmentacijske mrlje. Mogli bi reći idealne kreme jer vraćaju sjaj koži i još uz to prikrivaju nedostatke.

Neke od ovih fantastičnih krema imaju agense koji izbjeljuju kožu pa na taj način pomažu uklanjaju pigmentacijskih mrlja. Osim toga mnogi kozmetički divovi nude ih u više tonova, pa ih lako možete prilagoditi svakom tipu kože.

Američki kataloški brand Avon tako je predstavio svoju Ideal Flawless BB koja ima pet nijansi, Clinique Age Defense BB krema dolazi u tri nijanse, kao i Gariner BB krema. No zapravo je privlačna njihova multifunkcionalnost. Kada vam ponude kremu koja zaglađuje nepravilnosti, vraća sjaja, ima zaštitni faktor i anti age svojstva jedina dilema koja ostaje je za koju od brojnih BB krema se odlučiti.


Zanimljivo je kako je originalna formula za BB kremu skraćenica od Blemish Balm nastala je u kozmetičkom laboratoriju u Njemačkoj još 1967. Korištena je za njegu kože nakon kozmetičkih tretman. Nakon što su je korejske medicinske sestre odnijele u Koreju otkriveni su njezini pozitivni učinci na nepravilnoj koži. Sastav je dodatno razvijen, pa tako sada imamo privilegiju uživati u višenamjenskim kremama koje imaju odličan učinak.

U našoj fotogaleriji predstavljamo vam neke BB kreme, njihovo djelovanje i cijene. Zavirite i pogledajte koja je vama najbolja.