X GAMES DETROIT

Može li Ford dovući X Games u Detroit?

10.05.2013 u 15:43

Bionic
Reading

Već i sardine u ulju znaju da su X Games isprva bile multisportsko natjecanje u isključivo street, park i freestyle disciplinama, ali da su u posljednjih nekoliko godina postale jedno od najzanimljivijih auto-moto natjecanja na svijetu. A sad ih hoće dovući u grad automobila – Detroit!

Očito je da su sportovi nekoć znani kao ekstremni sve popularniji jer od prije nekoliko godina X Games su postale serija natjecanja diljem svijeta. Znamo da su se isprva održavale na istočnoj obali SAD; no od 2003. su isključivo u Los Angelesu (a zimske u Aspenu, odnosno europske u Tignesu). No ove godine X Games imaju čak šest postaja, a poput Olimpijskih igara, potencijalni novi domaćini imaju priliku izboriti se za organizaciju spektakla nagodinu. Finalisti izbora za američke domaćine 2014. su tako ispali Chicago, Austin, Charlotte i Detroit.

Tu dolazimo napokon do rodne grude američkih automobila. Uz pomoć skate, BMX, moto i auto zvijezda snimili su kao dio kandidature sjajan video. No kao i na borilištima, i ovdje je show ukrao automobil. Konkretno rally-specFord Fiesta. I to kod sebe doma jer sjedište Ford Motor Company je, naravno, u Detroitu (konkretnije u predgrađu Dearborn). Podsjećamo, rallycross su do sad na X Gamesima vozili tamo neki slabi vozači Sebastien Loeb, Marcus Gronholm, Ken Block, Travis Pastrana, Tanner Foust, Brian Deegan, Colin McRae