CROSSBLUE COUPE

Možda bi Volkswagenu trebalo objasniti što znači riječ 'kupe'

19.04.2013 u 11:44

Bionic
Reading

Dobro došli u 21. stoljeće, u kojem riječ 'kupe' više ne opisuje sportski automobil s jednim parom vrata, već - što god vam, na četiri kotača, padne na pamet

Slično prostituiranje već su odradile određene riječi i kratice, pa je tako donedavno skoro svaki automobil nosio oznaku 'Sport' ili 'GT'.

Da niti s kupeom neće biti drugačije, pokazalo se nakon slika prve limuzine koje nas uvjeravaju da to nisu, a sad imamo i SUV, oprostite crossover, koji nije ni SUV ni crossover.

Volkswagen CrossBlue Coupe je koncept koji će nam Nijemci pokazati na nadolazećem autosalonu u Šangaju, a koji, kao što možete vidjeti iz priloženih fotografija, ima pet vrata i povišenu karoseriju karakterističnu za SUV.

Zasad raspolažemo samo fotografijama, međutim nagađa se da će automobil pogoniti turbopunjeni benzinac V6 dopunjen s dva elektromotora. Ovakav hibridni sklop dovoljan je za 415 KS, sprint do stotke u svega 5,9 sekundi te potrošnju u kombiniranom ciklusu od tri litre na stotinu kilometara, odnosno prevaljivanje 30-ak kilometara isključivo na električnu energiju.