SLATKO SAVRŠENSTVO

Morate probati voćne palačinke sa šlagom

03.05.2013 u 12:44

Bionic
Reading

Palačinke, voće i šlag dobitna su kombinacija ako se želite zasladiti ili pripremiti ukusan desert za goste

Sastojci:

1 mješavina za palačinke (400 g) - mješavina za palačinke je kombinacija brašna, mlijeka, jaja, šećera i soli
750-800 ml vode
Limunova kora ili limunov ekstrakt
1 kompot od breskve
Ulje za pečenje palačinki

Umak:

200 g džema marelica
50 ml likera Cointreau ili nekog drugog voćnog likera
1 šlag
125 ml mlijeka

Priprema:

Mješavinu za palačinke stavite u dublju zdjelu, dodajte vodu, malo limunove kore (ili ekstrakt) i izmiješajte pjenjačom u jednoličnu smjesu. Ostavite stajati oko 10 minuta, a zatim ispecite palačinke.
Breskve ocijedite, narežite, pa njima nadjenite palačinke.

U visoku posudu ulijte hladno prokuhano mlijeko, dodajte sadržaj vrećice šlaga, promiješajte i nastavite miksati do željene čvrstoće. Za umak na laganoj vatri, uz miješanje otopite džem marelica. Po potrebi dodajte 1-2 žlice vode. Otopljenom džemu dodajte liker, promiješajte. Nadjevene palačinke prelijte umakom od marelica i poslužite sa šlagom.

Spravljanje slasnih palačinki prema ovom receptu možete vidjeti i danas u emisiji InMagazin. Ovako pripremljene palačinke savršeno se slažu sa slatkim, kao i sa slanim nadjevom. Osim toga, od pripremljenih palačinki možete pripremiti i tortu, a ako mješavini dodate manje vode, možete pripremiti i drobljenac ili popularno zvani šmarn.