Uživancija na bijelom pokrivaču

'Mölli' vas zove: novi snijeg, skijaške zvijezde i atraktivne cijene na početku sezone

01.01.2016 u 15:40

Bionic
Reading

Skijanje na prhkom snijegu može početi: glečer Mölltaler već sada nudi idealne uvjete za bavljenje zimskim sportovima. Na jedinom glečeru u Koruškoj već sada treniraju profesionalni skijaši iz Austrije i Njemačke.

Najbolji sastojci za idealan doživljaj na skijama: novi snijeg, savršeno pripremljene staze i optimalna prometna povezanost. Sve to, uz zajamčeni snijeg, čini ovaj glečer jednim od najpopularnijih mjesta za skijanje u Austriji. Staze ukupne dužine od 17,4 kilometara nalaze se na visinama od 2.108 do 3.122 metara. Izgleda da se glas o takvim idealnim uvjetima proširio, pošto se upravo na glečeru Mölltaler za novu sezonu pripremaju međunarodne skijaške zvijezde iz njemačkog (DSV) i austrijskog (ÖSV) skijaškog saveza.

No, velik broj slavnih osoba na skijama nije jedini razlog zbog kojega mnogi hrle na glečer Mölltaler, već je to i dobra dostupnost. Naime, ovo skijalište sa sigurnim snijegom nalazi se na samo 290 km od Münchena. Skijaše i snowboardere ovdje očekuje ukupno 17 staza, među kojima su i široke dionice za carving ili najviši spust u Koruškoj na kojemu se vozi FIS utrka. Osim toga, glečer Mölltaler ljubiteljima off road staza već sada nudi idealne uvjete za skijanje po netaknutom snijegu. Uz to su već najavljene nove snježne padaline.

„Mölli“, kako glečeru Mölltaler tepaju njegovi obožavatelji, jamči savršene staze za početnike i znalce, po obiteljskim cijenama. Cijena za djecu (50% niža od cijene za odrasle) vrijedi za djecu i tinejdžere od šest do 18 godina. Djeca mlađa od šest godina mogu skijati besplatno. Za obitelji s više od dvoje djece u dobi između šest i osamnaest godina je skijaška propusnica besplatna za svako sljedeće dijete mlađe od 18 godina. To nema nigdje drugdje u Austriji.

Brojevi i činjenice o glečeru Mölltaler

· jedini glečer u Koruškoj na kojemu je moguće skijanje

· sezona traje od sredine lipnja do početka svibnja, 320 dana u godini

· nadmorska visina između 2.108 i 3.122 m/nm

· ukupno 17 staza (najviša staza u Koruškoj na kojoj se vozi FIS spust)

· Cijena za djecu (50% niža od cijene za odrasle) vrijedi za djecu i tinejdžere od šest do 18 godina. Djeca mlađa od šest godina mogu skijati besplatno. Za obitelji s više od dvoje djece u dobi između šest i osamnaest godina je skijaška propusnica besplatna za svako sljedeće dijete mlađe od 18 godina.

Sve informacije provjerite na linku.