U DUHU 70-IH

Mokasinke u ovom izdanju postale su novi predmet žudnje

20.03.2024 u 05:53

Bionic
Reading

I dok su se nekada smatrale dominantno muškim modelom obuće, mokasinke ili loaferice danas su kamen temeljac ženske garderobe s vojskom obožavateljica

Ne morate biti modni stručnjak da biste znali da su mokasinke modni artikl koji ponajviše opisuje talijanski Gucci, od klasične verzije modela Horsebit iz 1953. godine do modernih inačica s printom logotipa.

Ova kultna obuća sveprisutna je u svim kolekcijama brenda, bez obzira na godišnje doba, a njezinim dizajnom uvijek se iznova poigravaju različiti kreativni direktori talijanske modne kuće.

Novi dizajner Guccija, Talijan Sabato De Sarno, nije postao iznimkom. Željno iščekivanom debitantskom kolekcijom za novu sezonu proljeće/ljeto privukao je pozornost upečatljivim mokasinkama Horsebit s ravnim i glomaznim potplatom, u duhu ludih 70-ih.

  • +12
Gucci, proljeće/ljeto 2024. Izvor: Profimedia / Autor: WWW.FASHIONPPS.COM / AVALON

Iako ih taj detalj čini izazovnim za nošenje, jedne od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice dokazale su suprotno.

Na posljednjem Tjednu mode u Milanu gotovo da nije postojala modna influencerica koja se, kao uzvanica Guccijeve revije, nije pojavila u povišenoj verziji mokasinki ove talijanske kuće.

  • +2
Street style zvijezde u Guccijevim platformama Izvor: Profimedia / Autor: Cornel Cristian Petrus/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stvorene od kože rosso ancora, platforme Horsebit interpretiraju moderan stil, ali s klasičnim korijenima, predstavljajući genijalan način za odmicanje od tradicionalnih okvira bez upadanja u maksimalizam. Dokaz toga su kombinacije s kratkim komadima retro estetike te neodoljive sportske i urbane privlačnosti.

Upotpunjene prepoznatljivim zlatnim detaljem, koji imitira izgled konjskih uzda, u prodaji se odnedavno nalaze u nekoliko varijanti boja i uzoraka.

Bez sumnje, povišena verzija Guccijevih mokasinki obilježit će naredne mjesece, kao i komadi bordo crvene boje, kakvi dominiraju debitantskom kolekcijom novog kreativnog direktora te modne kuće.