TOPLI KLASIK

Idealna zamjena za sakoe: Dugi kardigani ponovno su 'in' i nikad ljepši

14.09.2023 u 06:22

Bionic
Reading

Još uvijek relevantni na modnoj sceni, kardigani mikro dužine ovoga puta nalaze se u drugom planu. Kao stvoreni za hladne mjesece pred nama, ponovno prekrivaju bokove i nosivi su s pregršt komada

Duže verzije kardigana predstavljaju pametno rješenje u ne baš vrućim jesenskim danima, ali ni previše hladnim, a mogu poslužiti i kao idealan komad u službi slojevitog odijevanja.

Sa sigurnošću se može reći da će trend dugih kardigana ove sezone postati viralnim i ne samo zbog činjenice da je dominirao kolekcijama vodećih dizajnerskih brendova. Dugi kardigani govore o ‘najugodnijoj’ strani hladne sezone. Poput tople deke, stvoreni od lagane i vrlo tople vune, uključujući kašmir, ili ručno pleteni te s 3D teksturama, već naveliko krase police trgovina.

  • +10
Dugi kardigani Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kakav dugi kardigan odabrati?

Na ovo modno pitanje ne postoji samo jedan odgovor, jer on ovisi o učinku koji želite postići. Bilo koji kardigan smatra se dugim ako pokriva barem bokove: obično pada do sredine bedara ako je predimenzioniran, a tu su i duže verzije koje sežu do pola lista. Prva opcija valjana je zamjena za blejzer, a druga za kaput. U oba slučaja stajlinzima daruju efekt neizmjerne udobnosti i topline, a ovako ih za novu sezonu jesen/zima vide vodeći brendovi u svijetu mode.