ISPLATIVA iNVESTICIJA

Kupite ih sada i nosite godinama: Pet modela crnih gležnjača za svaku prigodu

17.09.2023 u 16:20

Bionic
Reading

Poput balonera, bijele košulje ili džempera od kašmira, modni ormar nezamisliv je bez para dobrih crnih gležnjača

Opsjednutost ljubiteljica mode crnim modelima gležnjača posve je opravdana. Uglavnom se slažu s gotovo svime iz ormara. Traperice? Da. Suknje? Naravno. Haljine? Savršeno! Stoga je dobro razmisliti kako odabrati verziju koja najbolje odgovara vašoj estetici, bez obzira na vladajuće trendove.

Većina će se vjerojatno osloniti na par gležnjača s petom srednje visine u najjednostavnijim siluetama i s minimalnom završnom obradom. No tu su i zdepasti, pomalo robusni combat modeli, savršeni za dane u pokretu jer će, po svemu sudeći, obilježiti i jesensko-zimsku sezonu pred nama.

  • +18
Crne gležnjače Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ovo je pet stilova kojima je teško pogriješiti - osim što izgledaju trendi, imaju snažan potencijal dugotrajnosti.

Niske crne gležnjače

Za dame u potrazi za novim gležnjačama koje planiraju nositi godinama ne postoji bolji odabir od crnog modela s minimalno izduženim vrhom i petom koja ne prelazi pet centimetara. Ovakav model nosiv je uz pregršt odjevnih komada, a brojni brendovi potrudili su se ponuditi verzije koje će zadovoljiti svačiji ukus.

Gležnjače s visokom potpeticom, klasične ili revidirane

Ovaj modni evergrin savršeno će nadopunjavati outfite sa suknjama, od mini slip modela do pletenih verzija dužine midi. Odaberite kožne ili pletene verzije, no na umu uvijek imajte udobnost.

Gležnjače s četvrtastim potplatom

Najudobnije gležnjače koje možete kupiti one su s detaljem četvrtastog potplata. Inspirirane modnom 90-ih, danas označavaju suvremeni minimalizam koji ide ruku pod ruku s popularnom estetikom tihog luksuza.

Crne gležnjače s platformom

Visoka potpetica i platforma čine ove crne gležnjače najprikladnijima za večer: osim što će laskati figuri, bit će efektne zahvaljujući detalju platforme koja preoblikuje stopalo.

Combat ili chelsea čizme

Unazad nekoliko sezona svjedočimo velikoj popularnosti glomaznih modela čizama, s detaljem vezica po uzoru na legendarne martensice ili bočnim elastičnim trakama koje krase glomazne verzije chelsea čizama, kakve ponovno dominiraju policama trgovina.