PONUDA U TRGOVINAMA

Modni ulovi: Pronašli smo najljepše boho haljine za svačiji džep kojima je teško odoljeti

29.06.2019 u 20:57

Bionic
Reading

Haljine su ove sezone apsolutne pobjednice u kategoriji odjeće. Osim ultrapopularnih milkmade haljina koje su osvojile sve zaljubljenice u modu, ovog ljeta naglasak je na još jednom ženstvenom i chic modelu - boho haljinama. Raznorazni modeli boho haljina preplavili su trgovine, a mi smo se bacili u potragu za najljepšim primjercima koji će vas zasigurno osvojiti na prvu

Boho chic stil je koji se u modnim krugovima pojavljuje posljednjih dvadesetak godina uzevši najbolje od ere hipija, boemskog stila odijevanja i romske kulture, a prepoznatljiv je po odjevnim komadima koji uključuju detalje poput resica, volana, cvijetnog i kašmirskog uzorka, predimenzioniranih rukava ili halternecka, pa čak i pompona.

Riječ 'boho' skraćenica je od 'bohemian', odnosno boemski, a boho stil predstavlja odijevanje inspirisano slobodnim, rasterećujućim stilom života hipija 60-ih i 70-ih godina, kao i buntovnih umjetnika koji su se opirali nametnutim društevnim pravilima. Nakon duže pauze boho stil vratio se 2000-tih godina i otada se pojavljuje u kolekcijama brojnih brendova kao što su Etro, Sea i Ulla Johnson.

Iako se u pravilu radi o komadima u pastelnim i zemljanim tonovima boja, u modi barijere odavno ne postoje, pa modni dizajneri posljednjih godina baziraju boho komade na što šarenijim uzorcima i odvažnim kombinacijama boja.

Iako su se donedavno boho haljine povezivale sa ženama čiji je stil više alternativan, nego li šminkerski, trendovi koje stvaraju svjetske modne kuće postigli su to da žene cijene sve modne pravce i rado eksperimentiraju, pa ono što nekad nismo mogli zamisliti na sebi odjednom kupujemo u neograničenim količinama.

Upravo to dogodilo se i s boho haljinama koje ove sezone krase svaki kutak popularnih dizajnerskih i high street trgovina, a u moru bezbroj modela uistinu je bilo teško pronaći one koji će udovoljiti svim istančanim modnim nepcima. Ali uspjeli smo!

Zavirite u galeriju i potražite idealnu boho haljinu kojom ćete upotpuniti svoju ljetnu kolekciju.

  • +118
Boho haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije