poželjet ćete ih u ormaru

Modni trendovi u koje se isplati uložiti: Hit modeli koje možete nositi već sada, ali i cijelu jesen

12.08.2021 u 14:50

Bionic
Reading

Druga polovica ljeta nerijetko nas zna iznenaditi vremenskim promjenama – red sunca i visokih temperatura, red kiše i oblaka, a zatim ponovno sunce, a između toga se naziru i prvi znaci jeseni koja nas čeka iza ugla. Ako planirate osvježiti garderobu, svakako je isplativo nabaviti trendi komade koje možete nositi sada, a zatim i u prvim jesenskim danima

Jesenski trendovi samo što nisu preplavili police dućana, a kako se ljeto bliži kraju promjene temperatura i vremenskih uvjeta u danu su česte. Stoga, ako planirate shopping jedan od najboljih savjeta je opskrbiti se modnim komadima koji su nosivi više sezona. To ne samo da je održivo, već će vam omogućiti i popriličnu uštedu. Ovo su trendi odjevni komadi koji će biti vrlo popularni u nadolazećoj sezoni, a istodobno se savršeno uklapaju u kasno ljeto.

Haljine s mašnom

Model haljina koji je poprilično popularan zadnjih nekoliko sezona odiše urbanih štihom 70-ih. Haljine s upečatljivom, često predimenzioniranom mašnom iznad grudi, često krase i dugi, širi rukavi te lepršavi donji dijelovi zbog čega izgledaju posebno dobro. Gucci i Victoria Beckham čak su ovaj odjevni trend učinile svojim svojevrsnim zaštitnim znakom te su ga reizdavali iz sezone u sezonu. Kombinirana sa sandalama ova haljine je dovoljno lagana i lepršava za ljeto, a uz čizme dovoljno topla za jesen. U prijelaznom razdoblju nosite je uz predimenzionirane pletene prsluke – bit će vam dovoljno toplo, a stajling će biti vrlo chic.

Karirana haljina

Bez obzira na to jesu li s volanima, XL ovratnicima, u mini ili midi duljini – haljine kariranih uzoraka dišu trendovskim kućanskim štihom kako ljeti tako i u jesen. Vrlo upečatljivo, no ne i nametljivo, haljine kariranog uzorka odišu poslovnom i ležernom elegancijom. Pepita, gingham i vichy – koji god uzorak odaberete, nećete pogriješiti jer će najljepše haljine za jesen krasiti kvadratići. Karirane haljine s prvim znacima jeseni nosite uz kožne jakne i loaferice, a do tada uživajte u natikačama i sandalama s remenčićima.

Pletena haljina

Ovaj modni trend korijenje vuče još iz 90-ih, a prema svemu sudeći, ostat će prisutan još nekoliko sezona. Jednostavne haljine odišu nonšalantnom i neopterećenom elegancijom koja je ove sezone vrlo tražena. Stoga se po pitanju pletene haljine svakako isplati uložiti u visokokvalitetni primjerak. Najnoviji modeli izrađeni su od svijetlog pletenog pletiva, kašmira ili rebrastog pletiva pa stoga nisu prevrući ni u toplim danima.

Zelena boja

Zelena je bila jedna od hit boja ovog ljeta, a trendi haljine pokazale su se u svim nijansama ove lijepe i upečatljive boje – od smaragdne, akvamarin i žablje zelene pa do boje pistacija. Trend zelenih haljina nastavit će se i dolaskom jeseni. I dok će se nositi svi modeli haljina ove boje, treba napomenuti kako će poseban biti modeli u bogati, pastelnim nijansama zelene koji će unijeti boju u kišne dane.

Kožna odjeća

Dugo je vremena kožna odjeća bila rezervirana samo za jesen. No, to se u međuvremenu promijenilo, a haljine od robusnog materijala odavno su popularne i ljeti. Mekani, lagani kožni materijali, od kojih su neki glatki poput svile, ključni su komadi za toplu sezonu koja još uvijek traje. Meki i tanki kožni odjevni komadi imaju još jednu prednost: odjeća ne izgleda više tako kruto te je prikladna za svakodnevne stajlinge.