modni hit

Cipele iz 90-ih nose baš svi, a četiri modela svakako se isplati imati, dok ova dva slobodno ostavite na dnu ormara

04.08.2021 u 15:07

Bionic
Reading

Povratak zaboravljenih trendova nije nova stvar u svijetu mode, a ovu sezonu definitivno obilježava povratak starih trendova. Kako se jesen lagano približava tako, trendovi iz 90-ih na modnoj sceni sve su uočljiviji, pogotovo kada govorimo o cipelama

Odavno influenceri na društvenim mrežama uvelike diktiraju modne trendove, a po pitanju obuće hit su modeli koji su se na veliko nosili početkom 90-ih. Od natikača s potpeticama, pa do klompi, zdepastih loaferica, ovih šest modela cipela iz 90-ih u modu su se vratili na velika vrata i izgledaju bolje no ikad, no dva modela, gumene sandale i japanke s platformom, ako želite biti stilski dotjerani, slobodno ostavite na dnu ormara.

Zdepaste loaferice

Rijetko koji odjevni predmet može ujediniti različite generacije, no loaferice s guštom nose i pripadnici generacije Z, milenijalci ali i boomeri. Modeli s podebljim ravnim potplatima odlično se slažu u dnevnim kombinacijama, a odlično idu s neutralni džemperima s ovratnicima, ispranim trapericama i malom elegantnom torbicom preko prsa.

  • +17
Loaferice s debelim potplatom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Cipele mule

Još u doba Seinfelda rijetko koji ormar nije sadržavao barem jedan par natikača s debelim platformama i širokim remenčićima.Novi trendi modeli prije povratka u modu prošli kroz prije potreban makeover, pa tako prve jesenske dane ćete dočekati u natikača s potpeticama koje, bez obzira na model, su besprijekorno elegantne. Bilo da odaberete sofisticirane natikače tankih i viskih potpetica, pletene s visokom četvrtastom petom ili uvijek elegantne kože s malom petom, nećete pogriješiti.

  • +10
Cipele mule Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Klompe

Prvo su bile vrlo popularne 70-ih godina, a u modu su se ponovo vratile 90-ih i postale apsolutni trend. Nakon toga klompe padaju u zaborav, no ne zauvijek. Novi modeli su vrlo tako slatki i neodoljivi, a odlično se slažu s trapericama i jednostavnom majicom kao i s lepršavom midi haljinom ili ležernim kombinezonom. Najbolje od svega, vjerojatno će vam ovi modeli biti najudobnije cipele koje posjedujete. Naime, postoji razlog zašto učitelji, medicinske sestre, liječnici i brojni drugi ove cipele nose na radnom mjestu. Od klasičnih modela sa zatvorenim prstima, pa do otvorenih modela, klompe su na vrhu popisa must-have odjevnih predmeta za jesen.

  • +12
Klompe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Platforme sandale, odnosno 'ružne sandale'

Mekane i udobne sandale s platformom odlične su za sve dnevne kombinacije. Uparite ih sa hlačama i sakoom, ležernom midi haljinom ili pak hlačicama i topom za vježbanje. Jednostavno odlično idu uz svaku kombinaciju.

  • +6
'Ružne' sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

I dok ova četiri modela svakako zaslužuju naći se u ormaru ove jeseni, dva modela slobodno preskočite i izbjegnite modne katastrofe.

Gumene sandale

Iako će uvijek imati posebno mjesto u našim srcima, vjerojatno je najbolje ove plastične cipele ostaviti u prošlosti, zajedno s Walkmanom. Umjesto gumenih sandala radije odaberite klasične japanke ili sad vrlo trendi japanke s malom potpeticom.

Japanke s platformom

Japanske s velikim platformama su veliki modni ne. Jednostavno nema načina da u njima izgledate trendi, radije posegnite za japankama s malenom petom.