U MORNARSKOM DUHU

Modne ovisnice s Instagrama ne kriju opsesiju Zarinom vestom od 200 kuna

15.03.2021 u 15:21

Bionic
Reading

Španjolskom high street brendu Zara svake sezone polazi za rukom lansirati modne komade koji uspijevaju postići veliki uspjeh u modnim krugovima. Slučaj je i to i s modelima prugastih vesti koje favoriziraju zaljubljenice u modu sa Instagrama

Veste inspirirane mornarskim stilom odijevanja s potpisom Zare stižu s plavim i bijelim prugama, a upravo ovakav odjevni komad davne 1850. godine postao je dijelom odore članova francuske mornarice.

Prugaste veste svoju veliku popularnost na modnoj sceni ponajprije duguju slavnoj dizajnerici Coco Chanel, a do danas slovi za klasični odjevni komad koji se uvijek isplati imati u ormaru.

S tipičnim breton ovratnikom, Zarine veste mornarskog duha do danas su osvojile velik broj svjetskih zaljubljenica u modu, a koje svojim stajlinzima dokazuju kako je riječ o jednom od najsvestranijih odjevnih komada koje možemo nositi.

Izvorni modeli mornarskih vesti također su sadržavali zlatne gumbe na ramenima, kako bi se lakše skinule. Iz tog razloga Zarine verzije toliko su popularna jer se temelje na izvornom dizajnu, a pritom izgledaju moderno, bezvremenski i pristupačno zahvaljujući cijeni od 200 kuna.