SLIMANEOV ODLAZAK

Modna kuća Saint Laurent ostala bez dizajnera

01.04.2016 u 10:22

Bionic
Reading

Iako je vijest stigla na 1. april, nije riječ ni o kakvoj šali. Nakon dugih šuškanja, dizajner Hedi Slimane napušta modnu kuću Saint Laurent čime su napokon potvrđene sve jače glasine

Da nije riječ o prvoaprilskoj šali, dovoljno govori službena objava za medije grupacije Kering koja u svom vlasništvu osim brenda Saint Laurent ima brendove poput Alexandera McQueena, Balenciage i Guccija.

U priopćenju se navodi da 'na kraju četverogodišnje misije koja je dovela do potpunog repozicioniranja brenda, Maison Yves Saint Laurent najavljuje odlazak Hedija Slimanea kao kreativnog direktora modne kuće'.

Suprug Salme Hayek i direktor grupacije Kering istaknuo je da 'ono što je Yves Saint Laurent postigao u protekle četiri godine predstavlja jedinstveno poglavlje u povijesti modne kuće' nadodajući: 'Vrlo sam zahvalan Hediju Slimaneu i cijelom timu Yves Saint Laurenta zbog toga što su postavili put koji je modna kuća uspješno prihvatila i kojim su osigurali dugovječnost ovog legendarnog brenda.'

Vijest o napuštanju modne kuće Saint Laurent objavljena je nedugo nakon što je dizajner objavio fotografije nove kampanje u kojoj glavnu ulogu ima model Cara Delevingne i glumica Jane Birkin

CARA DELEVINGNE FOR SAINT LAURENT WINTER 16 "LA COLLECTION DE PARIS" #HediSlimane #SaintLaurent

Fotografija koju objavljuje @hedislimaneworld

Također, dio njegove konačne turneje u ulozi kreativnog direktora Saint Laurenta bila je posljednja modna revija održana u Los Angelesu, rodnom mu gradu. Ta je revija okupila brojna zvjezdana imena, uključujući Lady Gagu, voditeljicu Ellen DeGeneres i Justina Biebera.

Tijekom rada u modnoj kući, Slimane je uspio izbaciti 'Yves' iz imena brenda, a taj potez opravdao je kao 'povratak originalnom imenu koje će također pomoći u vraćanju legitimiteta brendu koji je izgubio ravnotežu između mode i kožnih modnih dodataka, uz bok muškim i ženskim kolekcijama'.

Osim toga Slimane je nakon 10 godina izbivanja predstavio couture kolekciju brenda.

Koji je sljedeći korak u karijeri talentiranog dizajnera, još je nepoznanica, no šuška se kako 48-godišnji Raf Simons uskoro napušta modnu kući Dior čime će se stvoriti mjesto za novog kreativnog direktora. Tko će zamijeniti Slimanea na poziciji kreativnog direktora Saint Laurenta, još nije poznato.