Esthetic Dental Center

Moderna oaza zdravlja i ljepote osmijeha

15.10.2019 u 09:23

Bionic
Reading

Prekrasan osmijeh daje samopouzdanje, a ono pak otvara vrata prema uspjehu. Naglasak na estetici je danas prisutan u svakom segmentu života. Prvi dojam nam je svima vrlo važan, a ono što odmah primijetimo jest nečiji osmijeh. Blistavi, bijeli i zdravi zubi ostavljaju snažan i upečatljiv utisak te garantiraju da nećete ostati nezamijećeni

Esthetic Dental Center (EDC) je klinika s dentalnim laboratorijem u samom centru glavnog grada koja svojim pacijentima vraća zdravlje i osmijeh na lice već punih 10 godina. U travnju ove godine otvorili su nova vrata najmodernije stomatološke klinike u Zagrebu čime su proslavili prvu veliku obljetnicu. Koliko je njihov rad kvalitetan govori i osmijeh naših poznatih poput Luke Nižetića, Marijane Batinić, Slavka Sobina i Maje Bajamić. Oni su prepoznali viziju dr. med. dent. Daniela Baketića, osnivača i direktora EDC-a, koji stavlja naglasak na minimalnu invazivnost u svom radu na zadovoljstvo svojih pacijenata.

EDC tim predvode četiri doktora: Daniel Baketić, Ivan Katalinić, Petra Vidak i Kristina Majpruz, koji svoje vještine neprekidno usavršavaju na međunarodnim edukacijama, a ujedno su i predavači na stručnim kongresima. Dr. Baketić član je upravnog odbora Europskog društva za estetsku stomatologiju te zajedno s dr. Katalinićem međunarodni edukator tvrtke Dentsply Sirona. Klinika je jedna od prvih u Hrvatskoj koje su postale certificirani članovi Invisalign društva, tvrtke koja je vodeća u tehnici ispravljanja zubi nevidljivim aparatićima, a dr. Katalinić član je i edukator u IAS akademiji za ovu vrstu aparatića.

„Minimalno invazivna stomatologija – nov pogled na budućnost.“

U ovisnosti o želji i mogućnostima pacijenta, EDC će predložiti zahvat u kojem bi se minimalno koristilo brušenje zubi i tako postigao savršeni rezultat drugačijim metodama. Primjerice, nepravilni zubi ravnaju se novom tehnologijom prozirnih aparatića, a boja zuba se lako mijenja izbjeljivanjem uz Phillips ZOOM lampu. Digitalnom metodom dizajniranja osmijeha, tzv. smile design, u suradnji s pacijentom, prikazuje se kako će zubi izgledati nakon tretmana. "Free hand bonding" je tehnika oblikovanja prednjih zuba bez brušenja, odnosno modeliranje kompozitnih ljuskica direktno u ustima visokoestetskim materijalom za ispune. Mnogi nedostaci koji narušavaju izgled zuba mogu se nadoknaditi na ovaj način.

Druga varijanta su keramičke ljuskice; to je tanak sloj keramike koji se cementira na prednji dio zuba te mu daje potpuno nov, prekrasan, a opet prirodan izgled. Za ovu vrstu rekonstrukcije potrebno je izbrusiti caklinu svega 0,2 mm kako bi se stvorilo mjesto za cement i ljuskicu, no opet govorimo o minimalno invazivnoj metodi. Keramika je kao materijal postojanija i dugotrajnija od kompozita, a nju odabiremo u slučajevima veće promjene oblika i boje zuba.

Centar može riješiti i problem nedostatka zuba i to zubnim implantatima. Rade s vrhunskim implantološkim brendovima za koje su i certificirani - Straumann, Nobel i MIS – te na njih daju doživotnu garanciju. Implantat je titanski vijak koji se ugrađuje u čeljust na mjestu gdje je nekad bio izgubljeni zub te ga u potpunosti nadomješta. Titan je biokompatibilan materijal kojeg organizam ne odbacuje kao strano tijelo. Njegovom ugradnjom štede se susjedni zubi koji bi se inače brusili kao nosači za zubni most i na taj način nadomjestili prazan prostor bez zuba. Implantati mogu služiti i kao nosači proteze ili mosta kod bezubih pacijenata. Metoda koja se pritom koristi je all-on-4, što znači da se svi zubi u jednoj čeljusti nadomjeste pomoću 4 implantata.

  • +6
edc Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zaposlenici posebni su po tome što stvaraju prijateljsku i opuštenu atmosferu, kako međusobno, tako i s pacijentima. U prilog im ide moderan ambijent nove klinike koji opušta samim ulaskom u čekaonicu, pa time i u svaku ordinaciju. Dolaskom kod njih na pregled dobit ćete stručno mišljenje i plan terapije uz pomoć digitalnog ortopana koji snimite na licu mjesta.

Veliki broj pacijenata upravo se i odlučuje za EDC tim kao izbor stomatologa kad je u pitanju estetika osmijeha. Preko 1000 ljuskica odrađeno je u njihovoj klinici, a najviše pacijenata dolazi po preporuci. Timskim radom i suradnjom omogućavaju rješavanje i najkompleksnijih slučajeva i jamče uspjeh, stoga se predajte u sigurne ruke s povjerenjem!