MIU MIU REVIJA

Prizor koji se rijetko viđa: Modnom pistom u Parizu prodefilirale slavne dame starije od 60

06.03.2024 u 14:34

Bionic
Reading

Nakon sezona dominiranja modnom scenom s komadima u duhu Y2K estetike, Miuccia Prada u svom mlađem brendu okrenula se klasici s twistom, a njezinu modnu viziju na najbolji mogući način dočarale su poznate plus age dame

'Svako jutro moram odlučiti jesam li 15-godišnjakinja ili starica na rubu smrti', u intervjuu za Vogue prije nekoliko tjedana izjavila je Miuccia Prada. Na novoj reviji svog mlađeg brenda Miu Miu, nije morala birati koji će biti od ta dva arhetipa.

Zrela dama na koju je aludirala kolekcijom za novu sezonu jesen/zima utjelovljena je ne samo kroz odjeću, već i modele koji su ju nosili.

Njezin casting uključivao je dame različitih dobnih skupina - od modela Gigi Hadid i Hilary Rhode u 20-ima do čuvenih glumica, britanske Kristen Scott Thomas i španjolske Ángele Moline (koja je, usput rečeno, već surađivala s brendom 2022. na modnom filmu u režiji Carle Simón).

Uz ove poznate dame iz glumačkog svijeta, pažnju na novoj Miu Miu reviji u ulozi modela imala je i 70-godišnja Qin Huilan.

Ova liječnica iz Šangaja strastvena je kolekcionarka komada s potpisom Miuccie Prade, a na njezinoj reviji nosila je dugi sivi kaput sa srebrnim ukrasima, par glomaznih metalik rukavica, crni šal, malu smeđu torbicu i par Mary Jane cipela u špic.

Modeli zrelije dobi koji posljednjih tjedana koračaju modnim pistama svakako nisu rezultat slučajnosti. U modi je sve precizno, a isticanje starijih žena na modnoj reviji pristrano je, pozitivna poruka za sve žene, a time i kupce.

Konačno, moda pamti da su oni koji troše bogatstva u buticima često stariji od 50 godina. Stoga je legitimno prikazati njihove vršnjake, koji možda prolaze kroz iste životne faze, odjevene u konfekcijske komade koji će pronaći put do njihovih ormara.

  • +6
Uzvanice na reviji Miu Miu Izvor: Profimedia / Autor: LUCIA SABATELLI/ACTION PRESS/SHU / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA