DOBITAN MODEL

Tako elegantne: Najljepše cipele sezone osvojile su modne ovisnice

06.03.2024 u 10:00

  • +6

Uzvanice na reviji Miu Miu

Izvor: Profimedia / Autor: LUCIA SABATELLI/ACTION PRESS/SHU / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Mlađi brend Miuccie Prade dominirao je protekle godine, a njegove cipele s minijaturnom petom kitten ljubiteljice mode uspjele su posebno zaintrigirati.

Kako je u svom posljednjem kvartalnom izvještaju za 2023. godinu istaknula modna platforma Lyst, potražnja za cipelama ukrašenim petom kitten samo u mjesecu studenom porasla je za 49 posto, što dovoljno govori o njihovoj poželjnosti.

Model s potpisom brenda Miu Miu uvjerljivo je najpopularniji, a ovoj činjenici u prilog dovoljno govore street style prizori s ulica Pariza.

Gotovo da nije postojala uzvanica nove revije Miuccie Prade koja na stopalima nije istaknula njezine slingback cipele s petom kitten. Njihova bordo crvena verzija pokazala se najpoželjnijom a, osim što je zaradila cjenovno pristupačne verzije, stigla je do visokog trećeg mjesta na listi najpopularnijih modnih komada u posljednjem kvartalu 2023. godine.

Nakon što su se na modnu scenu u velikom stilu vratile 2019., za udobne i chic modele slingback cipela i dalje vlada velik interes.

Od salonki ili balerinki slingback cipele prvenstveno se razlikuju po otvorenom dizajnu pete, a posljednjih sezona najpoželjnijima na modnoj sceni pokazale su se verzije s dodatkom minijaturne pete kitten. Ovaj tip obuće bez žrtvovanja udobnosti darovat će potrebne centimetre figuri, a zahvaljujući svom izgledu u stajlinzima nerijetko nadmašuje salonke.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Već iz letimičnog pogleda na proljetnu ponudu brendova sasvim je jasno da će ponovno vrijediti pravilo 'više je više'. Modeli presvučeni cirkonima ili verzije sa sjajnim kopčama i upečatljivih boja ističu se i pritom predstavljaju idealan odabir u svim prilikama.

S obzirom na to da je riječ o modelu obuće kojemu popularnost kontinuirano raste iz sezone u sezonu, isplati ga se uključiti u postojeću kolekciju obuće, a posebice verzije u neutralnim bojama i minimalističkog dizajna koje ćete s lakoćom kombinirati i nositi od jutra do mraka.