STATEMENT MODEL

Michelle Obama osvanula u čizmama o kakvim trendseterice mogu samo sanjati

21.12.2018 u 09:47

Bionic
Reading

Bivša prva dama Amerike, Michelle Obama, godinu na zalasku pamtit će po objavi memoara koji su postali najprodavanija knjiga godine, a na njihovoj njujorškoj promociji mnoge je iznenadila svojim odvažnim modnim odabirom

Njujorški centar Barclays za Michelle Obamu ove je srijede označavao posljednju postaju u promociji knjige 'Becoming'. Na navedenom događanju bivšu prvu damu Amerike intervjuirala je glumica Sarah Jessica Parker koja je tom prigodom zablistala u izdanju kakvog se ne bi posramila ni spisateljica Carrie Bradshaw – lik koji je Sarah Jessica Parker godinama tumačila u kultnoj seriji i filmovima 'Seks i grad'.

Slavnu američku glumicu, međutim, svojim odvažnim modnim odabirom uspjela je potpuno zasjeniti glavna zvijezda večeri, bivša prva dama Michelle Obama. U njujorškom centru Barclays Michelle se pojavila u živopisnoj, žutoj haljini od svile koju je u nadolazećoj proljetnoj kolekciji predstavila modna kuća Balenciaga.

Iako gruzijski dizajner Demna Gvasalia nije prvo ime na koje javnost pomisli kada je riječ o modnim odabirima prvih dama, njegova haljina od šafranske svile pokazala se savršenim izborom za Obamu, zahvaljujući detalju čvora na struku i silueti haljina koja je otkrivala noge u statement obući.

Upečatljivu haljinu na preklop, Michelle je začinila netipičnim odabirom presijavajućih zlatnih čizmi koje sežu daleko iznad koljena. Riječ je o takozvanom Knife modelu s potpisom modne kuće Balenciaga, koje se u prodaji nalaze po cijeni od vrtoglavih 25 tisuća kuna, a cjelokupno izdanje dodatno je istaknula zlatnim 'Baby Jamma' naušnicama ringovima – djelo dizajnerice Jennifer Fisher.

  • +6
Michelle Obama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tijekom obnašanja dužnosti prve dame Amerike, Michelle Obama često je riskirala svojim modnim odabirima, no njezin stil nakon odstupanja s pozicije prve dame pokazuje novu razinu slobode.

Nakon višegodišnjeg prilagođavanja kodeksu odijevanja Bijele kuće, Michelle i njezina stilistica Meredith Koop itekako su se zabavile odabirući neočekivane odjevne komade u sklopu književne turneje Amerikom.