PLANET INTELEKTA

Merkur je u Škorpionu, a taj utjecaj itekako godi Rakovima, Ribama i Djevicama

20.10.2018 u 08:03

Bionic
Reading

Merkur je 9. listopada ušao u znak Škorpiona, gdje će boraviti do 31. listopada. Merkur je planet intelekta, a škorpionski je intelekt oštar, prodoran, analitičan. Ovaj planetarni utjecaj godi Rakovima, Ribama, Djevicama i Jarcima, a ometa misli i ophođenje Bikovima, Lavovima i Vodenjacima

Savjetujemo da do kraja mjeseca usmjerite svoju mentalnu snagu na ono što vam je uistinu važno. Posebno vam preporučujemo dubinsko istraživanje u potrazi za zakopanim istinama. Ako vam netko nešto taji, opsesivno ćete se baciti na pronalaženje odgovora.

Temeljito ćete promišljati o stvarima i puštati ih da sazriju sve dok ne dođe vrijeme da izađu na vidjelo. Osobito vas golicaju intenzivne, bezvremenske, tajanstvene te čarobne teme i situacije.

Stoga je razdoblje povoljno za pisce fikcije i znanstvene fantastike, za psihologe i pripovjedače. Riječ ima veliku moć, bilo u govoru, bilo u pismu, a sada je ta moć najočitija.

Tišina je zlato

Škorpion je rezerviran, povučen horoskopski znak pa u razdoblju škorpionskog Merkura komunikacija može biti pomalo distancirana i prohladna. Ako ste većinom razgovorljiv tip, u ovom ćete razdoblju biti zamišljeniji i diskretniji nego inače. Brzo ćete ušutkati onog tko vam priđe i zapodjene površnu konverzaciju o vremenu i stanju u obitelji.

Ako ste pak skloni šutnji, moglo bi postati potpuno nemoguće proniknuti u vaše misli. No i vi ćete se otvoriti ako naslutite priliku za razgovor o dubljim emocionalnim stvarnostima i o bolnim iskustvima - vlastitim ili univerzalnim.

  • +14
Poznati Škorpioni Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia