jako je pazila

Meghan Markle požalila se da je morala paziti i na boju odjeće: Svaki stajling je pomno birala, a tvrdi da se 'samo željela uklopiti'

09.12.2022 u 13:34

Bionic
Reading

Prikazivanje 'Harry & Meghan', dokumentarne serije na Netflixu očekivano je podiglo podosta prašine. A serija, koja prati putovanje para od Kensingtonske palače do njihovog novog života u Kaliforniji, miljama daleko od britanske kraljevske obitelji, otkriva nepoznate detalje iz raznih segmenata njihovog života. Tako se u jednom dijelu serije Meghan otvorila i progovorila kako se kao nova članica monarhije snašla s garderobom i načinom odijevanja

Snimka u trećoj epizodi serije prikazuje oduševljenog princa Harryja kako promatra dok njegova žena oblači crvenu Carolina Herrera haljinu koju je nosila na Salute to Freedom Gala večeri u New Yorku u studenom 2021., nakon što su se ona i vojvoda povukli s dužnosti viših članova kraljevske obitelji i osnovali novi dom na zapadnoj obali SAD-a.

'Većinu vremena dok sam bila u Ujedinjenom Kraljevstvu rijetko sam nosila boje,' objašnjava vojvotkinja u pozadini, dok tim stilista prilagođava i uređuje tkaninu njezine glamurozne grimizne haljine na ekranu. Tijekom perioda kada je obavljanja kraljevske dužnosti, vojvotkinja je preferirala crne i tamnoplave haljine, kapute boje devine dlake s pojasom u struku i klasične balonere. Sada je otkrila i objasnila da je njezina nenaglašena garderoba bila dio njezinih nastojanja da se uklopi u širu obitelj, čija se odjeća, osobito ona koje nose pripadnice kraljevske obitelji, tako pomno ispituje.

  • +4
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Parsons / Parsons Media / / Eyevine / Profimedia

Princ Harry opisuje kako je pokušao pomoći i usmjeriti Meghan po pitanju jedinstvenih načina kraljevskog života, ali priznaje: 'Ono za što stvarno nisam znao bio je stil, zar ne? I što bi žena trebala... kako se treba odjenut i sve to oko toga.'

'Koliko ja razumijem, nikada ne možete nositi istu boju kao Njezino Veličanstvo (a kraljica je bila poznata po tome što je nosila jakne kapute i šešire jarkih boja koji su joj pomagalida se istakne u gomili, na nekom zajedničkom događaju, ali također ne biste trebali nositi istu boju kao jedan od drugih, starijih članova obitelji,' ispričala je Meghan. ‘Pa sam pomislila: 'pa, koja je to boja koju vjerojatno nikada neće nositi?' Boja deve? Bež? Bijela?' Tako da sam nosila mnogo prigušenih tonova, ali to je bilo i zato da bih se jednostavno mogla uklopiti. Kao, šaljem poruku da se ne pokušavam isticati ovdje. Dakle, verzija da sam se pridružila ovoj obitelji i ne pokušavala učiniti sve što mogu da se uklopim nije istinita. Nisam željela osramotiti obitelj,' dodaje Meghan.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Unatoč tome što je bila redovita gošća na crvenom tepihu godinama prije nego što je upoznala princa Harryja, bivša zvijezda serije 'Suits' osjećala je popriličan pritisak da izbjegne moguće greške na kraljevskim događajima, suočena s intenzivnim medijskim interesom i onim što princ Harry naziva 'izmišljenim protokolima'.

Otkako se par preselio u SAD, Meghan je zamijenila neutralno krojenu odjeću i prigušene midi haljine kratkim hlačama, Chanel cipelama i komadima živih boja - poput one crvene haljine koja je izazvala veliku pozornost kada je par stupio na crveni tepih u New Yorku.

Obzirom na to koliko se pažljivo i pomno kraljevska odjeća analizira u smislu značenja i skrivenih poruka (dovoljno je prisjetiti se slavne 'osvetničke' haljine princeze Diane koja je možda jedna od najsnažnijih primjera) ova Meghanina otkrića čine one rijetke prilike u kojima je odlučila nositi jarke boje kao zaposlena kraljevska članica još zanimljivijima.

Ništa nije bilo prigušeno i zanemareno kada je riječ o zelenoj haljini s ogrtačem, kreaciji s potpisom Emilije Wickstead koju je vojvotkinja odabrala za prisustvovanje službi povodom Dana Commonwealtha s princem Harryjem u ožujku 2020., što je ujedno bio i posljednji službeni angažman para kao starijih članova kraljevske obitelji. Istog mjeseca uslijedila je pripijena Victoria Beckham haljina za prisustvovanje dodjeli nagrada Endeavour Fund – eklektičnu nijansu plave bilo je teško ne zamijetiti i najavila je događaj koji je na kraljevskom dvoru odjeknuo poput eksplozije.

IZDANJE ZA POLO UTAKMICU

Bijela košulja savršena je za sve prigode, a to zna i Meghan Markle koja ju je isfurala s vrućim hlačicama

Pogledaj galeriju