ROLAND MOURET

Kate Middleton modna je muza slavnog dizajnera: Jedno od najodvažnijih izdanja imala je u njegovoj haljini, a sad joj je odao počast

30.10.2022 u 21:23

Bionic
Reading

Francuski modni dizajner s adresom u Londonu, Roland Mouret, je možda prijatelj s Meghan Markle, no kad je u pitanju traženje inspiracije za novu kolekciju na umu ima samo jednu osobu – Kate Middleton

Za Rolanda Moureta Kate Middleton je snažna žena koja je stvorila 'osjećaj jednakosti' u vezi s princem Williamom. Upravo je u njegovoj haljini Kate Middleton očarala na londonskoj premijeri novog 'Top Guna' u svibnju ove godine i to je bilo jedno od njezinih modno najodvažnijih izdanja do sada.

Kate Middleton poslužila je dizajneru kao inspiracija za nove kreacije. 'Ona predstavlja način na koji žena raste, način na koji žena stoji ne iza nego pored. Taj osjećaj jednakosti koji je stvorila — ona je moćna', rekao je dizajner.

Pripijena haljina istaknula je njezinu vitku figuru, a kosa zabačena unatrag i vješto naneseni shimmer po tijelu privukli su pozornost na njezine zategnute ruke i isklesana ramena. Monokromatska 'Lamble' haljina Rolanda Moureta izrađena je od rastezljivog krepa, a stvara prekrasnu siluetu pješčanog sata.

  • +21
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Dan Kitwood/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Također ima 'neočekivani prozirni mrežasti dio na stražnjoj strani', iako je Kate odlučila prekriti te dijelove kao i patentni zatvarač odostraga. Haljina je sad ponovo dostupna i to pod imenom 'Cady' , a dolazi po znatno povoljnijoj cijeni i bez vidljivog patentnog zatvarača, a sve je to dio nove strategije Mouretovog brenda. Najnoviju kolekciju za proljeće i ljeto 2023. dizajnirao je, kako sam kaže, imajući Kate Middleton na umu, a narančastu haljinu kratkih rukava iz te kolekcije nazvao je po njoj.

  • +27
Roland Mouret proljeće/ljeto 2023. Izvor: Profimedia / Autor: Avalon / Avalon / Profimedia

IU studenom prošle godine činilo se da Mouretov brend broji svoje zadnje dane, govorilo se o zatvaranju i teškoj financijskoj situaciji, čemu je kumovala i kriza izazvana koronavirusom, no godinu dana kasnije čini se da je situacija daleko bolja. Uz pomoć kineskog poduzetnika i dizajnera Hana Chonga, koji stoji iza brenda Self-Portrait, Mouret je dobio novu priliku.

Osim Kate Middleton u njegovim su kreacijama proteklih mjeseci viđene Jessica Chastain, Gal Gadot, Mila Kunis i Kate Hudson što signalizira da su pred brendom bolji dani.

Mouret je otkrio da je revidirao cjelokupnu estetiku svog brenda čije se kreacije sada prodaje po znatno nižim cijenama nego prije. Cilj je privući mlađu publiku i rekreirati pomutnju kao kod njegove Galaxy haljine, koja je bila modni must-have 2005. godine. Tad su je nosili svi, od Victorije Beckham do Beyoncé, a rasprodana je u roku od nekoliko mjeseci nakon što se našla u prodaji.