RJEŠENJE ZA SVE PROBLEME

Maske nove generacije obećavaju ten iz snova

16.03.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Umor, sivilo, neujednačen ten, proširene pore… što god vas muči, rješenje je nadohvat ruke. Maske za lice nove generacije nude spas za sve beauty probleme

Maske za lice korak su u njezi lica koji nerijetko preskačemo, a ne bismo trebali. Sjajan su saveznik u borbi s borama i jedan od najboljih načina za dubinsku hidrataciju kože, kao i postizanje blistavog, svježeg izgleda. Nove generacije maski za lice obećavaju upravo to, ali i još više…

Novitet na tržištu je piling maska Scrub&Mask iz Laboratorija Filorga, koja se nakon prvog koraka na licu pretvara u aktivnu pjenu. Ima dvostruko djelovanje: uklanja mrtve stanice kože i oksigenira je. U prvom koraku radi se dvostruka eksfolijacija kože - mehanička, tijekom koje se nježno uklanjaju mrtve stanice, i kemijska, u kojoj enzimi pojačavaju efekt pilinga, dok u drugom koraku maska djeluje anti-age.

Zadnjih godinu kult štovatelja izgradila je korejska kozmetika zahvaljujući inovativnim proizvodima, a nakon BB i CC krema Zapad su osvojile sheet maske, na čijem tragu je nastala hidratizirajuća maska Artistry Hydra-V izrađena od mikrovlakana. Glavni joj je sastojak hijaluronska kiselina, pravi 'magnet za hidrataciju' jer ima sposobnost zadržavanja vlažnosti kože čak tisuću puta više od njene težine. U kombinaciji s liposomima i vodom s norveških fjordova, Artistry Hydra-V hidratantna maska koži pruža zdrav izgled, osvježava ju i dubinski hidratizira.

Poznata vizažistica slavnih Bobbi Brown smatra da savršen make up započinje lijepom kožom. Tri nove maske za lice Bobbi Brown (Instant Detox, Skin Nourish i Radiance Boost)  sadrže bijelu glinu, zelene alge i sitna zrnca oraha te omogućuju dubinsko čišćenje, njegu i hidrataciju kože.

Nuxuriance® Ultra Roll-on maska za zrelu kožu dolazi s integriranim aplikatorom za masažu lica koji zaglađuje bore i vraća sjaj zreloj koži. Stimulira proizvodnju novih stanica kože, popunjava ju i učvršćuje dok ekskluzivan prirodni kompleks (ekstrakt morske alge, polisaharidi planktona, stanice kakaa i mikrohijaluronska kiselina) u trenu zaglađuje i hidratizira kožu. Maska se može koristiti na dva načina, ovisno o željenom efektu, kao brzinski tretman, bez masaže, ili kao intenzivan anti-age tretman.

Maska od korijandera i naranče, Kiehl'sa Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque, pruža tri razine zaštite i njege. Štiti kožu od štetnih sunčevih zraka i onečišćenja, a iako je prvotno razvijena za noćnu upotrebu, pokazala se učinkovitom u borbi sa štetnim utjecajima iz okoliša jer pomaže u jačanju prirodnog obrambenog mehanizma kože.

Kiehl'sova maska s kurkumom i sjemenkama brusnice, Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Masque, razbuđuje sivu i umornu kožu te joj u trenu daje zdrav sjaj i prirodan izgled. Formula djeluje kao tretman lica s trenutnim djelovanjem, a zahvaljujući sastojcima poput brusnice i kurkume, ova energizirajuća maska za lice vidno poboljšava cjelokupni izgled kože dok je mrvljene sjemenke brusnice nježno eksfoliraju i pružaju glatkiji, vedriji i osvjetljeniji ten.

Skin Best Wondermud
, nova maska iz Biotherma, čisti i obnavlja kožu oštećenu uslijed djelovanja vanjskih faktora. Obogaćena je ekstraktom H. pluvialis, koji je bogat antioksidantom, kao i ekstraktom ghassoule, planinske gline koja duboko pročišćuje kožu. Sužava pore i ostavlja baršunasto meku i sjajnu kožu.

Niveina Pure & Natural maska
s prirodnim uljem argana i prirodnom aloe verom pruža dodatnu hidrataciju, umiruje i opušta kožu te vraća zdrav sjaj koži. Blaga aloe vera iznimno je učinkovita u održavanju prirodne ravnoteže vlage u koži dok je ulje argana bogato lipidima te oni zajedno kožu čine prekrasno mekom i podatnom.