za sve romanoljupce

'Mariza' i 'Trubači fajront'' romani koje morate pročitati

25.11.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Mladen Petković, mladi pisac iz Banja Luke sa svoja dva romana 'Mariza' i 'Trubači fajront' oduševio je publiku, ali i kritiku u susjednoj Bosni i Hercegovini. Kako on samo voli reći, Mariza je 100% ljubavni roman. Riječ je o drugom romanu ovog mladog Banjalučanina koji je interes publike pobudio svojim romanom 'Trubači fajront' kojeg mnogi nazivaju 'emotivnim čistilištem'

'Trubači fajront' je suvremena i moderna priča o neprekidnoj potrazi za srećom, koja ja u životu glavnog lika bila stalno prisutna. Kad je počeo neodoljivi ples s njom i pomislio da vodi igru, pokazalo se da je ipak varljiva. Roman koji je prepun jakih emocija i koji baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Upravo su društvene mreže pomogle da se o ovom romanu čuje i izvan granica Bosne i Hercegovine.

O Marizi autor ne govori puno, već poručuje da ćete se zaljubiti u ovaj roman već na prvoj stranici. Mariza je tajna. Sudbina. Prokletstvo. Sreća. Žena. Otrgnuta od sebe same. Od svijeta. Pogled prepun rana. Krv iz usana. Tijelo satkano od ožiljaka života. Ugriz strasti. Ples patnje. Grijeh. Dodir tame na srcu čovjeka za kog je bila rođena. I on za nju. Zlatni leptir koji živi jedan trenutak, veći od života, a onda sprži krila i dušu na plamenu ljubavi Mariza je sloboda. Bit. Nezaborav. Zabranjena tuga. Tišina. Vapaj. Početak i kraj. Ova knjiga je pisana slomljenim perom čovjeka slomljenog srca. Tintom istine. Rukom koja ne drhti, jer zna da je ta istina bila njegova sudbina. Riječima koje, među svojim redovima, kriju smisao njegovog života. Možda, i našeg. Riječima ispisanim hrabro, slobodno, snažno, duboko. Na jedini mogući način. Srce je ovdje pisalo samo.

Kako najavljuje, Mladen priprema svoj treći roman, no radnju još uvijek ne otkriva. A ukoliko želite pročitati ova dva naslova o kojima pričaju društvene mreže, možete ih naručite putem Instagram profila ovog pisca klikom ovdje.