LJUBAV NA DUGE STAZE

Male stvari koje mogu poboljšati vezu

06.04.2009 u 10:10

Bionic
Reading

Mnogi parovi koji su u dugoj vezi traže načine kako održati strast kada prvi adrenalin i zaljubljenost prođu. Odgovor leži u sitnim gestama koje treba raditi svakodnevno. Kuhajte zajedno, ljubite se, udijelite kompliment, recite hvala

Pričajte o malim stvarima
Nemojte biti poput parova koji žive zajedno, a zapravo žive jedno pored drugoga. Razgovarajte o svakodnevnim vijestima, pričajte jedno drugom kako ste proveli dan ili se jednostavno zadirkujte i šalite.

Pričajte o velikim stvarima
Biti zaljubljen i voljen znači i biti cijenjen i poštovati drugoga. Morate biti sposobni razgovarati sa svojim partnerom o svemu što vas zanima ili muči.

Slušajte jedno drugo
Poslušajte svog partnera kad vam nešto govori bez obzira koliko vam to možda trivijalno zvučalo. Ignoriranje partnera najbrži način je da uništite bliskost.

Ljubite se
Na mnogo načina. Pusa prije spavanja, poljubac prije odlaska na posao, neobavezni usputni poljubac začinit će vašu ljubav, učiniti da se osjećate voljeno i sigurno.


Uživajte u zajedničkom kuhanju
Kuhajte zajedno
Druženje u kuhinji uz finu klopu koju ste zajedno pripremili izvrstan je način da se povežete i družite.

Imajte odvojene aktivnosti
Dajte jedno drugom prostora i upišite nešto što volite. Ako on ide na tenis, a vi volite učiti jezike, krenite svatko za svojim interesima.

Seksajte se

Glumac Will Smith rekao je da je tajna njegova dugog braka u 'jako, jako dobrom seksu'. Slažemo se s njim.

Budite dobri jedno prema drugom
Ne štedite na komplimentima. Recite svom dragom/dragoj da lijepo izgleda, njoj da je lijepo dekorirala stan ili njemu da je odlično spremio ručak.

Dodirujte se

Osim poljupca svom partneru/ici udijelite zagrljaj, uhvatite se za ruku ili se samo stisnite jedno uz drugo dok gledate omiljeni film. Intimni kratki momenti puno govore i o vama i vašoj vezi i sigurno podgrijavaju vašu ljubav.

Izlazite

Ne odustajte od zajedničkih izlazaka. Probajte nešto novo. Otiđite na koktel, na tematsku zabavu, na koncert.

Putujte zajedno
Zločesti vikendi nisu samo za novopečene ljubavnike. Slobodno vrijeme daleko od svakodnevnog stresa podsjetit će vas da volite biti zajedno i koliko vam je lijepo.

Smijte se
Natočite si čašu vina, opustite se uz dobru komediju i nasmijte se zajedno.

Pokopajte prošlost
Ne možete zaboraviti ružne riječi što ste jedno drugom izgovorili u već davno okončanoj velikoj svađi. Zaboravite na prošlost, pred vama je još puno lijepih stvari.

Flertujte
Naravno, jedno s drugim. Dobacite mu tajanstveni pogled. Uštipnite za stražnjicu. Šapnite mu na uho što biste mu radili.

Recite mu to glazbom
Glazba je hrana ljubavi. Nemojte prestati jedno drugom snimati ljubavne CD-e.

Prošećite, popričajte, držite se za ruke
Kupite dar bez povoda
Pokloni ne moraju biti veliki da bi obradovali i imali učinka. Poklonite mu/joj nešto lijepo što će ga/je razveseliti. To može biti i omiljeni sladoled skriven u zamrzivaču s porukom: 'Vidjela sam ga i sjetila sam se tebe.'

Recite hvala

Ako nikada svom partneru ne govorite hvala, mogao bi se osjećati da ga uzimate zdravo za gotovo. Mali osmijeh i jedno hvala možda se čini kao mala gesta, ali puno znači.

Otiđite u šetnju

Zajednička šetnja odličan je način da popričate, vježbate i uživate u držanju za ruke.
Ona je pomalo podcijenjeni mini izlazak.

Ostavljajte slatke poruke jedno drugom

Napišite lijepu poruku svom dragom/oj i ostavite je na mjestu gdje će je sigurno vidjeti.
Kupite cvijeće
Buket mirisnog svježeg cvijeća s vremena na vrijeme čini se kao lijep znak pažnje.

Recite: 'Volim te'
Te male slatke riječi svatko voli čuti. Šapnite ih svom dragom/dragoj i mislite to.