ŽIVOT U PJESMI

Malcolm McLaren radi mjuzikl o Dioru

29.01.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Život dizajnerske legende Christiana Diora uskoro bi mogao biti opjevan u mjuziklu koji priprema Malcolm McLaren

Christian Dior

Da bi se priča o slavnom dizajneru zaista mogla naći na kazališnim daskama, potvrdio je i Malcolm McLaren svojom najavom o skorom održavanju castinga za uloge u mjuziklu.

Bivši menadžer Seks Pistolsa i New York Dollsa i bivši partner Vivienne Westwood, McLaren je početak okupljanja ekipe za mjuzikl najavio nakon što je prošlog vikenda održao DJ set na Diorovoj modnoj reviji u Parizu. Priznao je i da već više od godinu dana radi na projektu nazvanom 'The Life and Times of Christian Dior'.

'Riječ je o priči koja se dogodila u Parizu između 1947. i 1957, o tome kako se rock'n'roll pojavio kao snaga koja je promijenila lice Francuske, lice Pariza, njihove industrije, njihovog osjećaja za visoku modu.

Počeo sam čitati o Parizu nakon oslobođenja, o tome što se dogodilo i tada sam prepoznao priču koja može dobro definirati muziku i modu i sve ono što se dogodilo nakon tog razdoblja. Učinilo mi se vrlo zanimljivim pokušati kroz mjuzikl uklopiti tu priču u život modne kuće Christiana Diora, od njezinog postanka 1947. do Diorove smrti 1957', rekao je McLaren.