VJEČNI KOMAD U ORMARU

Komad kojeg baš svi moraju imati: Mala crna haljina uvijek je odličan odabir, pogotovo kad ne znate što obući

16.02.2020 u 21:02

Bionic
Reading

Ako namjeravate ovoga proljeća obogatiti svoju garderobu, investirajte u malu crnu haljinu. Ovaj bezvremenski komad trebao bi se nalaziti u ormaru svake žene, idealan je odabir za razne prigode i dopušta stiliziranje na bezbroj načina

Na modnu scenu uvela ju je legendarna Coco Chanel, a ovoj bazičnom komadu, koji bi doista svatko trebao imati u ormaru, popularnost ne jenjava iz desetljeća u desetljeće. Mijenjaju se trendovi, no mala crna haljina ostaje kao bazični komad garderobe kojem ćete se vraćati iz godine u godinu.

  • +11
Crne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Slavna francuska dizajnerica prototip male crne haljine kreirala je 1926. , iako je tek godinama kasnije postala neizostavan dio ormara većine žena. Naime, crna se do tada na Starom kontinentu uglavnom smatrala bojom za sprovode.

Mala crna haljina Coco Chanel bila je jednostavne linije, dugih rukava i sezala je do koljena što se tada smatrala neprimjerenim. No s vremenom su je žene prigrlile, pa je postala neizostavan dio modnih kolekcija svih brendova. Danas je izbor toliko velik da se potraga za savršenom malom crnom haljinom, čini još težom.

View this post on Instagram

Photo by Joanna Totolici / @joannatotolici

A post shared by STREET STYLE (@streetstyled) on

View this post on Instagram

Photo by Phil Oh / @mrstreetpeeper for Vogue

A post shared by STREET STYLE (@streetstyled) on

Iako je nazivamo mala, to ne znači da mora biti u formi minice ili dužine do koljena, već jednostavna i minimalistička da je lakoćom s nekoliko detalja možete pretvoriti u odgovarajući stajling. Vremenom se osvježavala i mijenjala, a svaki joj je dizajner podario svoju viziju. Svaka modna sezona nosi nešto novo, u 60-ima prošlog stoljeća postala je kraća za nekoliko centimetara, 80-ih je dobila puf rukave kakvi su nas ponovo osvojili posljednjih sezona, a ove godina mala crna haljina za mnoge će biti statement komad od umjetne kože.

Bez obzira za koji se materijal ili dužinu odlučili, činjenica je da vas mala crna haljina nikad neće iznevjeriti, pogotovo u situacijama kad ne znate što obući. S njom je jednostavno nemoguće pogriješiti.

View this post on Instagram

Maya mini dress🌹 #STYLESTALKER

A post shared by S T Y L E S T A L K E R (@stylestalker) on

View this post on Instagram

photo by Scott Schuman | @thesartorialist

A post shared by STREET STYLE (@streetstyled) on