nosive u ljeto i jesen

Maksi suknje minimalističkog dizajna: Nosive u gotovo svim prilikama, ove suknje su oličenje elegancije koja ne zahtjeva puno truda

18.08.2022 u 06:40

Bionic
Reading

Predimenzionirani stil ove sezone doživio je veliku popularnost, a u kombinaciji s vječnim minimalizmom iznjedrio je modni trend koji laska figuri, nosiv je u gotovo svim prilikama, a odličan je izbor kako za kasno ljetne tako i za nadolazeće jesenske dane. Imate li već u ormaru nezaobilaznu maksi suknju?

U modnim krugovima sve se češće spominje izraz 'capsule' garderobe koje postaje krajnji cilj mnogih zaljubljenica u modu. Brojne neizostavne komade iz tog tipa garderobe već su prigrlili brojni dizajneri i high street brendovi, a predimenzioniran i prekriven stil maksi suknji itekako laska figuri, potrebno je samo naći odgovarajući model.

Jedan od vodećih trendova koji će svoj procvat doživjeti u prvim danima jeseni je povratak skromne maksi suknje. Povratak trendova s početka 2000-ih u modni svijet vraća minimalističkog maksi vrlo popularan 90-ih. Prisjetimo se samo Gwyneth Paltrow u 'Velikim očekivanjima' ili Rachel Green u 'Prijateljima' oko 1997. – čistog, suptilnog A-kroja, duljine do gležnja i odlično izgleda u kombinaciji s oversized košuljom.

Suvremeni modeli iz 2022. zadržali su sve te privlačne karakteristike osim što su suvremeni brendovi ponudu proširili uz prigušene palete bež, tamnoplave, krem i crne boje. Neki od najcool stilova u boji slatkiša dolaze zahvaljujući Jacquemusu i Christopheru Esberu, a izgledat će sjajno u kombinaciji sandala s remenčićima i obične bijele košulje.

Za klasičniji minimalistički izgled brendovi kao što su COS i Joseph imaju sjajna rješenja. Maksi suknje minimalističkog dizajna jednostavno su savršene za ljeto u gradu uz robusne sandale i majicu bez rukava.

  • +12
Maksi suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije