SPREMNI ZA PLAŽU

Suknja, haljina ili top... Zarini stilisti imaju odlične ideje na koje sve načine ovoga ljeta možete isfurati pareo

12.07.2022 u 23:20

Bionic
Reading

Svako ljeto sa dna ormara izvlačimo kupaće kostime, ali i kaftane, parea i sve kako bi zablistali i na plaži. Upravo je pareo savršen odabir, budući da ga se može isfurati na razne načine, a stilisti Inditex grupacije smatraju kako on može biti idealan i za plažu i za grad

U svojoj torbi za plažu uvijek imajte pareo ili maxi maramu/šal, kako bi u svakom trenutku i u svakoj prigodi mogli biti spremni za ludi noćni provod ili odlazak na romantičnu večeru. Isti vam može poslužiti i ako zaboravite ručnik za plažu, no, naravno, samo ukoliko je riječ o pješčanoj plaži, pa vas neće nažuljati.

U Zarinoj ljetnoj kolekciji nalaze se i razne duge šarene marame, veličine 132 x 132 centimetra, koje se zbog svoje veličine mogu koristiti i u ove svrhe.Od jednog možete improvizirati i napraviti asimetričnu haljinu, a to ćete postići sasvim lako - uzmite kraj svake strane i jednostavno ih podignite prema vratu i zavežite. Za cijenu od 159,90 kuna dobit ćete u jednom maramu i haljinu.

Zašto bi pareo uvijek morao biti jednako zavezan kako bi zamjenio suknju? Uz malo improvizacije, dobit ćete šik kombinaciju uz svoj jednodijelni kupaći kostim. Savjet je da jednu stranu ostavite dužu, da se spušta do gležnja, dok drugu stranu kao pojas omotajte oko struka i zataknite. Ovo je jedan od najudobnijih načina nošenja parea, a ova veličina može vam poslužiti i umjesto ručnika za ležanje na pijesku.

Sa satenskim maxi šal s uzorkom postignut ćete eleganciju jednostavnim vezanjem na boku, čime ćete dobiti i prorez i pokazati svoj najbolji adut.

Za one odvažnije tu je i hrabrija kombinacija kada od parea napravite mini haljinu, čiji gornji dio ide preko samo jednog ramena, spuštajući se skroz do lakta, čime se dobija efekt rukava.

A jednako kako možete napraviti mini haljinu na jedno rame, isto možete postići i maxi maramom, s kojom ćete dobiti haljinu idealnu za večernje izlaske.

Uz pleteni topić odlično će se uklopiti i mini suknja, koju ćete dobiti od svog parea. Ukoliko imate veću maramu, presavijte je na pola ili do željene dužine, a onda je omotajte oko bokova i vežite na stranu.

Iako su ovakav način nošenja marame trendseterice isfurale još prošlog ljeta, ove će godine on biti još popularniji. Kako bi ga iskopirali, uzmite maramu srednje veličine, 70 x 70 centimetara i preklopite ga na pola kako bi dobili trokut te jednostavno na leđima svežite. Jednostavnije od ovoga vjerojatno ne postoji.

Ukoliko marame ne volite nositi ni u kakvoj odjevnoj varijanti, ona vam uvijek može poslužiti kao modni dodatak na vašoj kosi. A ovakvim vezanjem, osim boemskog izgleda, zaštiti ćete i vašu kosu od oštećenja uzrokovanih sunčevim zrakama.

Nije to jedini način da vam marama služi kao modni dodatak. Osim gore spomenutog načina, možete ju staviti kao ukras vašem repu ili jednostavno je iskoristiti kao bandanu, odnosno traku za glavu. Važna je samo improvizacija.