dirljivi govori

Majke ukrale šou na dodjeli Oscara: Zvijezde ih vodile kao pratnju, posvetile im govore i proglasile superherojima

13.03.2023 u 19:25

  • +7

Paul Mescal s majkom

Izvor: Profimedia / Autor: Emma McIntyre / Getty images / Profimedia

Bionic
Reading

Glumac Paul Mescal poveo je majku kao pratnju na dodjelu Oscara, Michelle Yeoh sve je majke proglasila superherojima, a vijetnamski glumac Ke Huy Quan s pozornice je povikao: 'Mama, dobio sam Oscara!'

Sinoćnju dodjelu Oscara mnogi će pamtiti i po tome što su majke glumaca bile među najvećim zvijezdama. Mnogi osvajača nagrada odlučili su zlatni kipić posvetiti upravo njima, a neki su otišli korak dalje i poveli ih kao svoju pratnju na ceremoniju.

Daniel Kwan i Daniel Scheinert, režiseri filma 'Sve u isto vrijeme', koji je apsolutno pomeo konkurenciju s čak sedam osvojenih Oscara, u svom govoru rekli su da ovu nagradu posvećuju svim majkama na svijetu.

Ovakva posveta bila je u skladu s radnjom filma što govori o majci koja balansira između braka i svoje praonice rublja, a koju je maestralno glumila Michelle Yeoh te zasluženo otišla kući s Oscarom za najbolju glavnu glumicu. U svom govoru naglasila je da njezina 84-godišnja majka gleda prijenos iz Malezije te dodala:

'Hvala svim majkama ovog svijeta jer su one pravi superheroji i bez njih ovdje ne bi bilo nikoga od nas.'

  • +13
Michelle Yeoh Izvor: Profimedia / Autor: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

U istom filmu nastupio je i Ke Huy Quan te osvojio Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu, a prilikom uručenja nagrade održao je jedan od najemotivnijih govora i posvetio ga majci.

'Moja mama ima 84 godine i gleda me. Mama, dobio sam Oscara! Moje je putovanje počelo na brodu, godinu sam dana proveo u izbjegličkom kampu. Kažu da se ovakve priče događaju samo u filmovima. Ovo je američki san. Hvala Akademiji, hvala mami za žrtvu, hvala mome mlađem bratu, volim te, hvala A24, hvala Danijelima, hvala Michelle', rekao je ganuti 51-godišnji vijetnamski glumac.

U istom smjeru išao je govor kostimografkinje Ruth Carter, prve žene crne boje kože koja je osvojila dva Oscara. Njezin govor bio je posebno dojmljiv jer ga je posvetila majci koja je preminula proteklog tjedna.

'Prošlog tjedna napustila nas je Mabel Carter. Ovaj film pomogao mi je da se pripremim za taj trenutak. Molim vas, brinite se o svojim majkama', rekla je kostimografkinja filma 'Black Panther: Wakanda zauvijek'.

  • +28
Slavni i njihova djeca na dodjeli Oscara 2023. Izvor: Profimedia / Autor: DAVID FISHER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / JOHN SALANGSANG / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / JON KOPALOFF / GETTY IMAGES / PROFIMEDIA

Osvajač Oscara za originalnu glazbu, Volker Bertelmann iz filma 'Na Zapadu ništa novo', također je zahvalio majci, a korak dalje otišao je Paul Mescal jer je svoju majku - poveo kao pratnju!

Mescal je bio nominiran za najboljeg glumca za ulogu u filmu 'Aftersun', a kao i na dodjeli nagrada Bafta, crvenim tepihom prošetao se ruku pod ruku s majkom Dearbhlom, pred kojom je težak period liječenja raka kemoterapijom.

'Već godinama računa na ovaj spoj. Bila je potpuno uvjerena da će se naći ovdje sa mnom jednoga dana, čak i više od mene', rekao je 27-godišnji Mescal.

Glumac Jonathan Majors odlučio se za najoriginalniju posvetu majci, noseći sa sobom šalicu kao referencu na svoj odgoj.

'Moja majka je pastorka i uvijek je naglašavala važnost sigurnosti. Svaki put kad bih izlazio iz kuće, rekla bi mi: 'Bez alkohola, bez droge, bez seksa. Pazi na svoju čašu.' To mi se urezalo u sjećanje i ovo je za nju', pojasnio je glumac.

  • +11
Salma Hayek i kći Valentina Izvor: Profimedia / Autor: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

U ulozi majke na crvenom tepihu pojavila se Salma Hayek te je kao pratnju povela prelijepu 15-godišnju kćer Valentinu, s kojom se modno uskladila u glamuroznim Guccijevim haljinama.

U roditeljskoj ulozi bio je i Colin Farrell došavši s 13-godišnjim sinom Henryjem Tadeuszom u istovjetnim crnim odijelima i bijelim košuljama Dolce & Gabbana.

  • +10
Colin Farrell sa sinom Izvor: Profimedia / Autor: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia