NAJVEĆI TREND

Lako ih je zamijeniti za vjenčanice: Bijele haljine dominirale su ovogodišnjom dodjelom Oscara

13.03.2023 u 09:18

  • +6

Bijele haljine na 95. dodjeli Oscara

Izvor: Profimedia / Autor: - / PICTURELUX / MIKE COPPOLA / GETTY IMAGES / DAVID FISHER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Osim po apsolutnom trijumfu filma ‘Sve u isto vrijeme’, ovogodišnja dodjela filmske nagrade Oscar ostat će upamćena i po dominaciji bijelih haljina

Michelle Yeoh, Sofia Carson, Halle Berry samo su neke od slavnih dama iz svijeta Hollywooda koje su 'crvenim tepihom' kazališta Dolby u Los Angelesu ove nedjelje prodefilirale u bijelim kreacijama.

I dok su navedene dame okretale glave u verzijama dramatičnog dizajna u pogledu proreza i sjajnih aplikacija, dame poput Emily Blunt i Rooney Mare odlučile su igrati na kartu modnog minimalizma.

Najveću pozornost večeri u bijeloj haljini imala je poznata komičarka Mindy Kaling. Njezin odabir činila je kreacija Vere Wang, dizajnerice o čijim vjenčanicama sanjaju brojne mladenke.

Zahvaljujući bijeloj haljini s potpisom modne kuće Chanel, glumica Michelle Willams ove se godine smjestila na brojne liste najbolje odjevnih dama na oskarovskom crvenom tepihu. Njezin dizajn sadržavao je bogato ukrašeni dekolte i prozirni gornji dio prekriven kristalima, a anđeoskom dojmu, koji je ova Chanelova kreacija prirodno emitirala, suprotstavila se odvažnim crvenim ružem.

Poput Williams, glumica Emily Blunt također se može pohvaliti titulom jedne od najbolje odjevenih dama večeri, a sve zahvaljujući bijeloj haljini. Minimalističkog dizajna, njezin odabir činila je kreacija s potpisom modne kuće Valentino, a modnog pravila ‘manje je više’ pridržavala se i po pitanju nakita, odlučivši se za viseće naušnice s ružičastim dijamantima.

Glumica Ariana DeBose i ove je godine igrala na kartu modnog maksimalizma, crvenim tepihom prošetavši u glamuroznom primjerku bijele haljine s potpisom Ateliera Versace.

  • +44
Crveni tepih na 95. dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: KYUSUNG GONG / PICTURELUX / PROFIMEDIA