NERADO PRIZNALE

Majke ipak neku djecu vole više od drugih

11.06.2013 u 08:53

Bionic
Reading

Ono što roditeljima pruža najveće zadovoljstvo je promatranje djece kako se igraju te čitanje svojim potomcima

Koju god majku da pitate koje dijete najviše voli, sve redom odgovaraju da jednako vole svu svoju djecu. No najnovije istraživanje otkriva da više od trećine majki ima omiljeno dijete, ali o tomu nikome ne govore! Ni očevi nisu iznimka, jer i oni priznaju da jedno dijete vole više od drugog.

Upravo to je nerado priznalo 28 posto očeva te 34 posto majki. U istraživanju je sudjelovalo 2212 roditelja, a 42 posto njih smatra da bi odnosi između njih i njihove djece mogli biti bolji. Oko 17 posto njih priznaje da im je prilično stresno s djecom, ali ipak 92 posto ispitanika smatra da se sav taj trud isplati.

Ono što roditeljima pruža najveće zadovoljstvo je promatranje djece kako se igraju te čitanje svojim potomcima. To su, otkriva istraživanje, najljepši trenuci roditeljstva. Naravno, većina njih tvrdi da je roditeljstvo zapravo bezuvjetna ljubav s kojom se ništa na svijetu ne može mjeriti.

Zanimljivo je i to da je istraživanje internetske stranice Parentdish otkrilo da su očevi brži u mijenjanju pelena. Njima za to treba minuta i 36 sekundi, a majkama prosječno oko dvije minute. Uočeno je i da su suvremeni očevi znatno više uključeni u odgoj djece nego oni prije nekoliko desetljeća.