FORE S NETA

Magarac

09.08.2010 u 07:25

Bionic
Reading

Jednog je dana seljakov magarac pao u bunar. Životinja je satima tužno plakala dok je seljak pokušao smisliti što učiniti

Konačno je odlučio - budući da je životinja stara, a bunar ionako treba zatrpati, nije vrijedno truda spašavati magarca. Pozvao je sve susjede da mu dođu pomoći. Svi su zgrabili lopate te počeli ubacivati gnoj u bunar.

Na početku je magarac tužno i razočarano plakao, a onda se odjednom umirio... Nije se više čulo tužno njakanje. Nakon nekog vremena seljak je pogledao u bunar. Bio je zaprepašten onim što je vidio. Sa svakom lopatom gnoja koja je pogodila magarčeva leđa, on je radio nešto zadivljujuće. Otresao bi leđa i popeo se jednu stepenicu više.

Kako su seljak i susjedi nastavili bacati gnoj na životinju, on bi ga otresao i popeo se još malo više. Uskoro, svi su zadivljeno gledali magarca koji je zakoračio preko ruba i sretno iskočio!

Život će na tebe istresati gnoj, razne vrste prljavštine. Trik kako izaći iz bunara sastoji se u tome da to otreseš, popneš se preko toga jednu stepenicu više. Svaka naša nedaća je stepenica.

Možemo izaći iz najdubljeg bunara jednostavno ne posustajući.

Nikad ne odustaj!

Otresi to i popni se jednu stepenicu više.

ZAPAMTI PET JEDNOSTAVNIH PRAVILA ZA SREĆU:

1. Oslobodi srce mržnje – oprosti.
2. Oslobodi um briga – većina se nikada ne ostvari.
3. Živi jednostavno i poštuj ono što imaš.
4. Daj više.
5. Očekuj manje.

Internetom ili e-mailovima svakodnevno kruže razni biseri, šale, mudre misli ili zanimljivosti skinute s neta, s blogova i portala, ili iz nečije glave direktno. U rubrici Fore s neta možete vidjeti neke od njih, a možda ste ih već negdje i pročitali. Imate li i vi neku dobru foru, pošaljite je na
teen@t-com.hr