stariji gosti oduševljeni

Luksuzni restoran zabranio ulazak ženama mlađima od 30 godina: 'Želimo seksi vibru'

12.06.2024 u 13:43

Bionic
Reading

S ovom restrikcijom većina se ne slaže, tvrdeći da dob ne garantira pristojno ponašanje, ali stariji gosti su oduševljeni

Maleni karipski restoran Bliss, smješten malo izvan St. Louisa u SAD-u, posve je neočekivano dobio je pozornost svjetskih medija jedinstvenom odlukom da posjetiteljima mlađima od 30 godina ulazak u doba večere - zabrane.

Marvin Pate sa suprugom je ovaj restoran otvorio tek prošlog mjeseca, s jasnom željom da gostima pruže iskustvo luksuza potaknuto uređenjem i jedinstvenom ponudom jela i koktela. No, da bi bili sigurni da njihovu klijentelu neće ometati glasna omladina, sve su 'začinili' i ovom zabranom.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

U restoran tako u doba večere mogu ući žene stare najmanje 30 godina i muškarci ne mlađi od 35, zbog čega je restoran naišao na žestoku osudu javnosti. Vlasnici su se o svemu morali oglasiti na Facebooku, tvrdeći da je to jedini način da održe 'odraslu i seksi' vibru.

'Ova odluka donesena je kako bismo osigurali ambijent koji je zreo, sofisticiran i siguran za sve naše goste', napisali su u objavi, a nadovezala se i Erica Rhodes, asistentica menadžera:

'Jednostavno smo željeli privući starije goste i omogućiti im prostor u kojem će moći uživati u 'happy houru' i dobroj hrani, bez brige o mladima koji uvijek dolaze s nekom svojom dramom', rekla je za KSDK News.

Ovoj dobnoj ograničenoj publici prilagođena je i glazbena ponuda. Lokalni DJ otkrio je kako oni uživaju old-school glazbi poput Ushera, Tevina Campbella i Bobbyja Browna.

'Nemamo ništa protiv mlade publike. Ali, ovo nam daje priliku da smo okruženi ljudima s istim ukusom', rekao je DJ Jordan Johnson.

Mnogi gosti oduševljeni su ovim potezom te na društvenim mrežama ističu koliko uživaju u miru, tišini i jedinstvenom koje im ovo mjesto pruža, dok drugi ističu kako je odluka posve nepotrebno jer starija dob ne garantira i pristojnije ponašanje.

Ako se pitate je li ovo legalno, odgovor je jasan - jest! Naime, dobne skupine ni po čemu nisu zaštićena klasa te svaki restoran u ovom pogledu može donositi bilo koje restrikcije. Najviše kontroverzi izazivaju restorani koji mlađoj djeci brane ulazak, no ovo je rijedak slučaj u kojem se večera brani mlađim odraslim osobama.

'Naravno, dobili smo i niz negativnih kritika, ali to je u redu, jer ne mislimo odustati od svojeg nauma', rekao je vlasnik Blissa, koji ne misli odustati od ove odluke. Uostalom, upravo mu je ona donijela svjetsku slavu...