KAD POZNATI DARUJU

Luksuzni auti i milijunski darovi za Božić

23.12.2008 u 08:00

Bionic
Reading

Blagdanskom šopingu i darivanju ne mogu odoljeti ni poznati. I dok jedni poklanjanju luksuzne automobile i milijune dolara vrijedne poklone, drugi su skromniji i u skladu s božićnim duhom sami izrađuju darove

Poznati glumci, pjevači, sportaši također vole svoje najbliže razmaziti poklonima, no sudeći prema ovogodišnjem odabiru poklona, na neke od njih je utjecala globalna gospodarska kriza.

Dobar primjer su Angelina Jolie i Brad Pitt.Pitt je izjavio da njegova mnogobrojna obitelj ove godine izmjenjuje darove koje će napraviti u kućnoj radinosti.

'Izmjenjujemo poklone i nije nam bitno da oni budu skupi i veliki. Djeca ne gledaju američke televizijske programe s crtićima, jer su puni manipulativnih oglasa, pa ni ne traže takve darove', kaže Pitt. Bojkotiranjem televizijskog programa obitelj Jolie-Pitt odolijeva konzumerističkoj šoping groznici.

'Pravilo je da svatko za nekoga izradi poseban dar. U to treba uložiti vrijeme i trud', rekao je Brad i dodao da je vrijeme darivanja uvijek posebno za njih.

Božićne darove sami će napraviti i u obitelji Kate Hudson. Lijepa glumica je otkrila da u njezinoj obitelji svi pletu, pa tako i ona. Stoga će za djecu, sina Rydera i nećake, isplesti prekrasne darove.

Hoće li Posh i Becks stegnuti remene, ne znamo, ali sudeći prema prošlogodišnjim darovima, čini se da na njih nikakva kriza ne može utjecati. Prošle godine njihova tri sina, Brooklyn, Romeo i Cruz, za Božić su dobili neobičnu kućicu na stablu vrijednu 50.000 dolara. Sitnica za nevjerojatno bogate Beckhamove. Što im pripremaju ove godine, nisu otkrili.

I najpoznatiji scijentolog Tom Cruise dopustit će kćerkici Suri da osjeti malo božićnog duha. Mala Suri će dobiti darove, a ako je vjerovati mami Katie, to će biti slatke lutkice i plišane igračke.

Glumica Reese Witherpsoon ne želi razmaziti kćerku Avu i petogodišnjeg Deacona. Iako je njezina devetogodišnja kćerka Ava za Božić poželjela konja, mama joj tu želju neće ispuniti.

'Ne želim kupovati puno darova', rekla je Reese, dodajući da su njezina djeca zadovoljna i kada dobiju jedan ili dva poklona.

Jennifer Lopez voli se razmetati skupim haljinama, dizajnerskom robicom za blizance, pa vjerujemo da će tradiciju nastaviti i pri kupnji božićnih darova. Ne sumnjamo da će blizancima Maxu i Emmi kupiti skupe poklone. Suprugu Marcu Anthonyju već je kupila automobil Spyker C8. Pitamo se što je s porukom iz njezine pjesme 'Love didn’t cost a thing'.

Justin Timberlake će, pretpostavljamo, biti široke ruke kada svojoj dragoj Jessici Biel bude kupovao božićni dar. Naime, kako bi iznenadio svoju bivšu djevojku Cameron Diaz, svojedobno je zatražio da se zatvori Harrods, u kojem je potrošio 1,5 milijuna dolara na odjeću.

Jessici je nedavno samo za ispriku jer provodi previše vremena na poslu darovao ogrlicu vrijednu 25.000 dolara. Što li tek priprema za Božić?

Čini se da i u slučaju bogatih i slavnih uglavnom vrijedi ona 'koliko para, toliko muzike'. No čast iznimkama koje se trude biti skromnije i djecu učiti nekim drugim vrijednostima.