basic komadi

Ljetna doza chica: Francuskinje se neće odvajati od ovih komada u narednim mjesecima

26.05.2023 u 06:19

Bionic
Reading

Francuske trendseterice pokazale su kako ljeti kreirati chic kombinacije koristeći osnovne komade koje većina već posjeduje u svojoj garderobi

Zaljubljenost u francusku modu neprolazna je baš kao i komadi koji se nosi na pariškim ulicama. Istovremeno jednostavni i elegantni, moderni i bezvremenski, komadi koje nose Francuskinje neodoljivo su bogati šarmom, ženstvenošću i neprolaznim chicom.

Od klasičnih bijelih majica kratkih rukava preko svilenih haljina do prozračnih kardigana, Francuskinje znaju kako kreirati ljetni stajling koji je udoban, prozračan i potpuno pogođen, a sve uz nekoliko basic komada.

Ljetna haljina

Prvi komad ujedno je i najočekivaniji - klasična ljetna haljina. No, činjenica jest kako ćete teško pronaći garderobu francuske modne ovisnice koja ljeti ne vrvi bogatim odabirom lepršavih haljina!

Dolaze u svim materijalima, dužinama, krojevima i uzorcima, a njihova opuštenost i strukiranost koja tvori ženstvenu siluetu, čine ih beskrajno chic ljetnim odabirom.

Cropani kardigan

Za one ugodno prohladne ljetne večeri, teško da postoji bolji komad od kardigana. U tankom i prozračnom materijalu te cropane dužine, čini savršen dodatak ljetnoj garderobi, a stilizirati ga možete uz pripijenu haljinu ili jednostavno nositi na klasične traperice.

Pletena torba

Pletene torbe jedan su od ljetnih simbola, a Francuskinje imaju svoj apsolutni favorit - pletenu košaru! Izrađena od prirodnih materijala, savršeno se uklapa uz komade kao što su lanene hlače i košulje ili sandale s platformom od rafije, no zbog svoje neutralnosti, jednako će dobro izgledati i uz gotovo svaki drugi komad.

Prostrane su i praktične za svakodnevnu upotrebu, no iako u njima možete ponijeti gotovo sve što vam u danu možete zatrebati, zbog jedinstvenog dizajna i podatnog materijal, ne djeluju pretjerano glomazno.

Ljetne cipele

Kada je riječ o ljetnim cipelama, francuske trendseterice pokazuju kako su ih posebno osvojile 'mule', cipele na petu s otvorenim prstima, a kao nepogređiv odabir ostaju espadrile i klasične crne sandale s remenčićima.

'Goli' top

Nijedna druga nacionalnost nema toliko suptilne odvažnosti u pokazivanju seksepila poput Francuskinja. 'Goli' top samo je posljednji primjer! Riječ je o komadu kojem su leđa ostavljena gola, uz izuzetak nekoliko vezica, koje se vežu na području oko pupka. Također, dolaze i u raznim cropanim verzijama ili u formi topa s jednom naramenicom.

Najbolje izgleda na hlače visokog struka te midi i maksi haljine istog kroja.

Slip haljine

Senzualno pripijene i beskrajno ženstvene, slip haljine ostaju jedan od omiljenih odabira ljeti diljem svijeta pa tako i u garderobama Francuskinja koje ih vole obogatiti cropanim kardiganom i nositi na visoke pete.

Klasični top

Topovi ili potkošulje postali su jedan od omiljenijih ovogodišnjih trendova koji osvaja jednostavnošću i elegancijom te činjenicom da je vrlo pogodan za visoke temperature. Chic Francuskinje odavno su pokazale da se radi o basic komadu bez kojeg je ljeto nezamislivo, a najradije ga nose u bež, bijeloj i crnoj boji.

Savršen bijeli T-shirt

Bijeli T-shirt još jedan potpuno uobičajen komad kojeg većina već posjeduje, no činjenica jest da se radi o majicu koju je vrlo jednostavno stilizirati i kao takva je odavno postala must-have u svim godišnjim dobima.

Za chic kombinacije, ljeti je nosite na suknje efektnih boja ili upečatljivog cvjetnog uzorka te dinamičnog i lepršavog kroja.

Sunčane naočale

Za kraj, modni dodatak bez kojeg je ljeto nezamislivo - sunčane naočale! Francuskinje ćete teško vidjeti ljeti bez ovog chic dodatka koji nose od jutra do mraka, u pregršt opcija dimenzija, modela i boja kojima dodatno podižu svoje stajlinge.