BOMBASTIČNO TIJELO

Ljepotica koja je poharala modne piste

01.07.2012 u 07:29

Bionic
Reading

Lijepa anđelica Victoria’s Secreta južnoafričkih korijena Candice Swanepoel modnu karijeru započela je sa samo 15 godina, a sada u dobi od 23 godine vješto pokorava sve modne piste i naslovnice poznatih časopisa

Candice Swanepoel rođena je 1988. godine u malom južnoafričkom mjestu Mooi River, gdje je odrastala na farmi te je od malih nogu znala da se želi baviti nečim sasvim drugačijim. Moda i ljepota su je oduvijek oduševljavale, a s navršenih 15 godina na buvljaku ju je uočio modni agent. U to vrijeme Candice je pohađala školu za djevojčice St. Anne’s College, a od trenutka kada ju je uočio modni agent život joj se iz temelja promijenio.

'Odrastanje na farmi bilo je prelijepo iskustvo, nosila sam kombinezone, velike čizme i pomagala da se oteli tele. Bilo je uvijek vrlo zanimljivo', svojevremeno je rekla Candice koja je od svoje 17. godine u vezi brazilskim modelom Hermannom Nicolijem

Već sa 16 godina sklapala je brojne modne poslove diljem Europe, a za jednodnevni posao je zarađivala i do pet tisuća eura, odnosno oko 37 tisuća kuna. Mlada Candice tada je morala donijeti neke važne životne odluke. Nakon dvije godine neprestanih putovanja između Pariza, Milana, Londona i Južne Afrike, ova lijepa plavokosa djevojka odlučila se preseliti u New York te postati model s punim radnim vremenom.

Odreknuvši se tipičnog tinejdžerskog života te prihvativši razdvojenost od obitelji, Candice je pokazala veliku ambicioznu želju za uspjehom te je njezina karijera krenula nevjerojatnom uzlaznom putanjom. Ubrzo nakon preseljenja u Veliku Jabuku Candice je primljena u redove Victoria's Secret anđelica te je stala uz bok ljepoticama kao što su Alessandra Ambrosio, Miranda Kerr i Adriana Lima.

Lijepa Candice koju krasi svijetla put, plave oči, duga plava kosa i bombastično tijelo, krasila je naslovnice nekih od najprestižnijih magazina kao što su Vogue, Elle, GQ, Harper's Bazaar i Ocean Drive. Osim toga, Candice je snimila modne kampanje i za poznate modne brendove Nike, Diesel, Guess?, Tommy Hilfiger i Tom Ford, a pistama je koračala u krpicama razvikanih svjetskih dizajnera kao što su Dolce and Gabbana, Fendi, Chanel, Betsey Johnson, Diane von Fürstenberg, Givenchy i Jean Paul Gaultier.

Lijepu južnoafrikanku krase gotovo savršene mjere (84-59-88), a mnogima je to zapelo za oko pa se tako Candice našla na 61. mjestu FHM-ove liste stotinu najseksi žena na svijetu, a uspješna ljepotica sa samo 23 godine našla se i na listi deset najplaćenijih manekenki na svijetu.

No sam početka nije bio baš tako lak za Candice. Kolege u školi su je ismijavali te je ona zbog toga jako patila. 'Često su me u školi ismijavali zbog mog izgleda. Bila sam mršava, visoka i čudno sam izgledala. Godinu prije nego što su me otkrili na buvljaku, gledala sam Fashion TV. Shvatila sam da su sve te manekenke s TV-a vrlo slične meni. A godinu poslije i sama sam postala model! Moram priznati, osveta je slatka', svojevremeno je otkrila Candice.

Unatoč zavidnoj modnoj karijeri, blještavilu i glamuru, sama Candice kaže da je vrlo jednostavna te da se najsretnije i najudobnije osjeća ležeći na plaži sa sunčanim naočalama i slušajući rege. Osim toga, Candice priznaje i da jako pazi na svoju vitku figuru, no to je istovremeno i jako zabavlja te obožava isprobavati različite dijete i načine vježbanja.

Nakon što je sa samo 23 godine poharala modne piste diljem svijeta, Candice bi se željela okušati i u glumačkim vodama, baš poput svoje kolegice Rosie Huntington-Whiteley koja je glumila u Transforemrima. No Candice smatra da je u tome koči njezin južnoafrčki naglasak, za koji, pak, predsjednik marketinškog odjela Victoria’s Secreta kaže da zvuči kao da se uvijek smije dok priča.